Terug naar alle nieuwsberichten

Toen we nog onbezorgd op vakantie konden

4 november 2020

De winter nadert en normaal gesproken zou ik onderweg zijn naar een lekker warm oord, maar vanwege de corona zit dat er dit jaar niet in. Een beetje wegdromen bij hoe het normaal gesproken zou verlopen is altijd goed, laten we hopen dat we snel weer onbezorgd op vakantie kunnen. Voor nu dromen we gewoon nog even lekker weg en neem ik jullie mee “op vakantie”. 

Lees meer over dit bericht

Op de snelweg
Vorig jaar boekte ik een vakantie naar Curaçao. Ik was hier nog niet eerder geweest en had behoefte aan zon, zee, strand en snorkelen. Curaçao leek mij dus dé bestemming om naar toe te gaan. Ik pakte de auto naar Schiphol. Onderweg op de snelweg word je continu op de hoogte gehouden van welke snelheden toegestaan zijn of op dat moment gelden wanneer er bijvoorbeeld een file is ontstaan. Al deze gegevens, alle wegen, worden door Rijkwaterstaat in de gaten gehouden. In de verkeerscentrale ontvangen ze alle camerabeelden van de snelwegen en spelen ze hierop in. Zo’n verkeerscentrale richt INTER onder andere in. De grote videowalls en de werkplekken zijn onze specialiteit. INTER zorgt ervoor dat alle informatie op de juiste plek en tijd beschikbaar is.

Parkeergarage
Toen ik aankwam bij de parkeergarage van Schiphol, waar ik mijn auto beveiligd liet staan gedurende mijn vakantie, kreeg ik een kaartje waarop mijn kenteken was geregistreerd. Zo herkende de camera’s mijn auto toen ik na mijn vakantie weer uit de garage wilde rijden. De techniek vandaag de dag maakt het leven alleen maar makkelijker. Alle camerabeelden komen uit in een controlekamer waar ze dag en nacht de beelden in de gaten houden. INTER richt ook deze werkplekken/ ruimtes in.

Schiphol
Op Schiphol rondlopen geeft mij altijd meteen een vakantiegevoel. Dat zal nu wel anders zijn, maar vorig jaar zat ik meteen in de stemming. Je ziet mensen met koffers thuiskomen of vertrekken. De sfeer die er hangt is fijn. Wat je ook veel ziet op Schiphol zijn de digitale borden. De hallen hangen er vol mee. Op deze digitale borden tonen ze bij welke vertrekhal je moet zijn en of dat er eventuele vertragingen zijn. Niet geheel onbelangrijk op dat moment. Deze oplossing noemen we Digital Signage. Iets wat heel breed inzet kan worden. Op festivals, treinstations, theaters, ziekenhuizen, rechtbanken, …. eigenlijk overal wel. INTER biedt deze oplossing aan en zorgt ervoor dat de gebruiker op een hele makkelijke en snelle manier informatie kan tonen en aanpassen.

Dat is niet het enige wat mij toen opviel, het was ook de bagageafhandeling op Schiphol. Een ontzettend belangrijk onderdeel van het reizen. Het gebeurt nog dagelijks dat reizigers producten, illegale producten, mee willen smokkelen. Het controleren van de bagage moet daarom op de juiste manier uitgevoerd worden. Eenmaal goedgekeurd is het nog een heel logistiek proces hoe de koffer bij het juiste vliegtuig te krijgen. Dit logistieke proces wordt ook weer binnen een control room beheert en gemonitord.

Boarding time
Voor je echt het vliegtuig in mag moet je nog langs de douane voor een paspoortcontrole. De camera’s die daar hangen kunnen ook voorzien zijn van gezichtsherkenning. Al deze gegevens komen uiteraard weer binnen bij een controlekamer waar dag en nacht mensen de beelden in de gaten houden voor onze eigen veiligheid. Om ervoor te zorgen dat de bewaking hun werk goed kan doen richt INTER deze controlekamers in. INTER zorgt ervoor dat het werk zo efficiënt mogelijk uitgevoerd kan worden.

Vakantie
Vorig jaar lag ik lekker te bakken in de zon op Curaçao. Nu heb ik andere prioriteiten en dat is gezond blijven en hopen dat Corona ver van mij vandaan blijft. Volgend jaar nieuwe kansen en wie weet waar ik dan naar toe ga op vakantie. In ieder geval genoeg tijd nog om over na te denken. Voor nu blijf ik thuis en droom ik weg bij de mooie foto’s.

Meer weten over één of meerdere oplossing van INTER? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op met INTER

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager