Terug naar alle nieuwsberichten

UMC Utrecht vernieuwt bespreekruimtes binnen divisie beeld

9 maart 2021

Onlangs heeft Universitair Medisch Centrum Utrecht de vergader- en bespreekruimtes van de divisie Beeld & Oncologie vernieuwd. Het gaat hierbij om de Kobalt ruimte, een Multidisciplinaire Overlegruimte (MDO) in het Wilhemina Kinderziekenhuis (WKZ) en twee overlegruimtes binnen het UMC Utrecht, genaamd Klinkhamer en de Puijlaertzaal. We laten graag onze klanten aan het woord om uit eigen ervaring te vertellen hoe zij onze oplossingen ervaren.

Lees meer over dit bericht

In de bijbehorende video geven we het woord aan Roy Sanders. Roy is projectcoördinator op de afdeling Radiologie binnen de Divisie Beeld & Oncologie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht). 

Roy vertelt in deze video over de vernieuwing van de vergader- en bespreekruimtes van de divisie Beeld & Oncologie.
Hierbij gaat het om de Kobalt ruimte, een Multidisciplinaire Overlegruimte (MDO) in het Wilhemina Kinderziekenhuis (WKZ) en twee overlegruimtes binnen het UMC Utrecht, genaamd Klinkhamer en de Puijlaertzaal. De Puijlaertzaal wordt onder andere gebruikt om boardmeetings te houden. De andere twee ruimtes worden veel gebruikt voor medische overleggen.

In de twee overlegruimtes is alle technologie, waaronder de monitor zelf, mooi geïntegreerd in de voorzetwand. Deze is gemaakt door een aannemer van het UMC Utrecht. Deels is de bekabeling onder de vloeren door getrokken, waardoor de snoeren netjes weggewerkt zijn. Ook zijn er inprikpunten in de tafel verwerkt en kun je via een knoppenpaneel en clickshare eenvoudig je beeldbronnen vanaf je laptop of PC delen om beelden te presenteren.

Reden voor de nieuwe inrichting van de ruimtes zat voornamelijk in de problemen met de vorige inrichting. In de oude situatie hadden ze de monitoren aan de wand en kabels door de ruimte. Het koppelen van verschillende apparatuur bleek door de grote hoeveelheden snoeren lastig te zijn voor gebruikers. Nu gaat het heel simpel, enkel het inpluggen van het draadloze presentatiesysteem Click-share in de laptop of PC en beelden kunnen direct gedeeld worden. Dit is volgens Roy een echte tijdsverbetering.

“Wij hebben al jaren ervaring met INTER. De samenwerking verloopt goed, er wordt goed meegedacht naar werkende oplossingen. ‘Oplossingsgericht zijn’, dat is waar je naar op zoek bent”, aldus Roy Sanders.

Meer weten? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op met INTER

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager