Terug naar alle nieuwsberichten

Vader en zoon

24 november 2020

Ook wel Bob en Robbert, de personen achter INTER. Maar zoals ze zelf zeggen “Je kunt het niet alleen. Je bereikt zo’n mijlpaal als organisatie en niet als individu”. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van INTER is er een jubileum magazine uitgebracht. In een van de interviews vroegen wij beide heren het hemd van het lijf. Eén ding hebben ze op het moment van het interview afnemen in ieder geval gemeen. Bob directeur INTER Holding, is vader van drie kinderen en Robbert directeur INTER, is op het moment van schrijven ook vader van drie kinderen, maar wat schuilt er nog meer achter deze heren? Lees mee en kom meer te weten over Bob en Robbert. De heren nemen je mee terug in de tijd en blikken vooruit op de toekomst. 

Lees meer over dit bericht

Wat wil je later worden?
Was één van de vragen die gesteld werd tijdens het interview met Bob en Robbert. Een vraag die vaak gesteld wordt wanneer je nog jong bent en alles mogelijk is, zeker in je eigen beleving. Nu is Bob als tiener opgegroeid in de jaren 60, de tijd van de Flower Power. In die tijd waren ze niet zo bezig met de vraag “Wat wil je later worden?”, in die tijd waren ze met hele andere dingen bezig. Robbert daarentegen wilde Architect worden. Eerst wilde hij architect worden in het bouwen van efficiënte gebouwen en later het ontwerpen van hele steden. Hele steden zijn het misschien niet geworden, maar voor zijn gevoel is zijn wens toch redelijk uitgekomen. Meer in de vorm van een “organisatie” architect.

De overname door Robbert
Het was geen geplande overname, in de zin van, Bob werd vader van een zoon en dacht “mooi die kan later mijn bedrijf overnemen”. Integendeel, Bob zijn motto die hij ook richting zijn kinderen deelde: “werken doe je allereerst voor je plezier. Is dat plezier er niet meer, probeer dan de situatie te veranderen, zodat het plezier weer terugkomt. Lukt dat niet, ga dan vooral werk zoeken waar je wel het plezier weer vindt, dat is voor alle partijen het beste”. Of terwijl, “volg mij niet op omdat het moet, alleen wanneer je hier echt plezier in hebt”. Robbert had voor 2017 ook niet kunnen voorspellen dat hij uiteindelijk de ‘directeurs-rol’ van Bob ging overnemen. Maar het gebeurde wel en met veel plezier.

Wat doet Bob sindsdien nog?
Als je denkt dat Bob zich sinds het afstaan van zijn rol als directeur zich verveeld, dan heb je het mis. Binnen INTER is hij nog altijd op de achtergrond beschikbaar voor support op diverse fronten en is het directeur van de INTER Holding. Onder de Holding valt het beheer van het bedrijfspand, wagenpark, etc. . En zo nu en dan pakt hij een “klein” klusje op als de verbouwing van het Experience Center. Naast werken heeft Bob ook een druk leven. Misschien kun je het wel een onmenselijke klus noemen. Hij bezoekt graag een museum in zijn vrije tijd en heeft van de 1200 musea in Nederland en pas 293 bezocht! Vergeet ook niet dat een groot aantal musea telkens wisselen van tentoonstelling. Bob verveelt zich voorlopig niet.

Plannen voor de toekomst
Die heeft Robbert zeker. Een van de plannen is bijvoorbeeld INTER verstevigen door de INTER Academy verder uit te bouwen en een integraal onderdeel te maken van het ontwikkelprogramma voor huidige, maar ook nieuwe collega’s. In zijn vrije tijd doet Robbert graag aan hardlopen en eigenlijk stond er voor dit jaar een marathon op de planning. Helaas gooide Corona roet in het eten en lag de focus ergens anders, maar die marathon ziet hij nog wel gebeuren. Weer een vinkje op de bucketlist.

Meer weten over deze heren? Lees dan ons INTER 50 jaar jubileum magazine. Het artikel van Bob en Robbert is te vinden op pagina 12 en 13.

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager