Terug naar alle nieuwsberichten

Virtual classroom "Blijf bij de les"

9 december 2020

Heb jij het afgelopen jaar wel eens stilgestaan bij het feit dat naast bedrijven die enorme schade opliepen de studenten het ook heel erg zwaar hebben? Meer dan 1,5 miljard studenten hebben te maken gehad met sluitingen van scholen vanwege de corona uitbraak. Motivatie daalde tot het nulpunt en krijg studenten dan maar weer online gemotiveerd om actief mee te doen met je les. Het klinkt allemaal zo makkelijk, maar dat is het niet. De snelle “oplossingen” als digitaal gaan via Teams of Zoom dekte niet volledig de lading. Deze tools zijn namelijk niet specifiek ontworpen voor onderwijsinstellingen of zakelijke opleidingsomgevingen waarbij het betrokkenheidsniveau hoog moet zijn. Daarnaast is het dodelijk vermoeiend om alleen maar naar een scherm te kijken. De tool moet ondersteunend zijn aan het interactieve van een les of training. Dan boek je pas echt resultaat.  

Lees meer over dit bericht

Virtuele omgeving
INTER gelooft dat ‘afstand nooit een belemmering mag zijn’ en daarom hebben we flexibele oplossingen ontwikkeld die speciaal zijn ontworpen voor virtuele omgevingen. De oplossingen variëren van virtuele samenwerking en klaslokalen, gemengde virtuele kamers tot grootschalige auditoria en bieden een rijke gebruikerservaring voor zowel de deelnemers in de kamer als op afstand. Hieronder bespreken we de voordelen van de speciaal ontworpen virtuele omgeving, want ieder nadeel (Covid-19) brengt ook positieve punten met zich mee. Laten we vooral die benadrukken en samen zoeken naar dé oplossing die voor jouw organisatie/ universiteit/ school passend is.

Virtual Classroom
De virtual classroom biedt rijkere interacties tussen alle deelnemers door het slim inzetten van een aangepast gebruikersinterface en meerdere camera's. De lessen worden weer leuk, boeiend, geanimeerd en een recreatie van de fysieke ruimte met alle visuele vragen die je zou verwachten zoals oogcontact, gerichte communicatie, chat, break-out-groepen, peilingen, interactief whiteboard en analyses. Saaie eentonige lessen zijn verleden tijd. Breng de interactiviteit weer terug naar de “schoolbanken”.

Voor iedereen toegankelijk
Alle (virtuele) ruimtes/ locaties moet voor iedereen toegankelijk zijn. Geslacht, afkomst, seksuele voorkeur, handicap of milieu het mag allemaal niet uitmaken. Virtual Classrooms maken dit mogelijk. Dit doorbreekt barrières die we bij fysieke aanwezigheid kunnen ervaren en/ of als belemmering kunnen zien. Virtuele educatie laat zien dat die barrières er niet hoeven zijn en biedt iedereen wereldwijd de mogelijkheid om aan te sluiten.

De docent in control
De docent in de Virtual Classroom heeft de volledige controle en mogelijkheid om zonder beperkingen les te geven en te bewegen zoals ze normaal zouden doen. Daarnaast kun je met Analytics inzicht krijgen in iedere sessie, maar geeft het je ook de mogelijkheid om interactie en betrokkenheid van de deelnemers op afstand te registreren.

Afstandsonderwijs goed voor het milieu
We leven in een tijdperk waarin we goed moeten nadenken welk effect onze bewegingen hebben op het milieu. Onze reisbewegingen beperken naar het minimale is dus zo slecht nog niet. Sterker nog dat moeten we proberen vol te houden. Gelukkig hoeven wij voor een onlinetraining of college niet direct het vliegtuig, de trein of auto te pakken.

INTER kan je helpen de juiste beslissingen te nemen door advies en assistentie te bieden bij de zoektocht naar audiovisuele middelen voor het nieuwe digitaal leren tijdperk. INTER biedt complete turn-key oplossingen die flexibel zijn gemaakt voor elke locatie, of het nu vast, tijdelijk, groot of klein is. Interesse in een online demo? Neem dan contact met ons op. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de digitale wereld een fijne interactieve omgeving wordt en blijft.

Neem contact op met INTER

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager