Terug naar alle nieuwsberichten

Webinar ‘De kracht van integraal capaciteitsmanagement’

19 oktober 2020

Op donderdag 29 oktober organiseert Performation, met support van INTER forward solutions, van 15.00 – 17.00 uur het webinar ‘De kracht van integraal capaciteitsmanagement’.  

Lees meer over dit bericht

Goed capaciteitsmanagement helpt ziekenhuizen bij verdeling

Capaciteitsmanagement heeft het afgelopen jaar een enorme vlucht genomen in Nederlandse ziekenhuizen. Mede dankzij de professionele inrichting van capaciteitsmanagement en het vermogen om tijdig te anticiperen op acute COVID-19-zorg, bleef de toegankelijkheid van de ziekenhuizen geborgd.

De druk op ziekenhuizen zal de komende jaren niet afnemen. De impact van COVID-19 wordt wellicht weer minder, maar de verschuivingen ten gevolge van zinnige zorg, arbeidsmarktproblematiek en noodzakelijke kostenbesparingen vragen om een continue afstemming van vraag naar en aanbod van capaciteiten.

Bestuurders, medisch managers en artsen ervaren dagelijks hoe relevant integraal capaciteitsmanagement in het ziekenhuis is bij de verdeling van schaarse capaciteiten. Maar wat biedt de toekomst en hoe bouwt u verder? Hoe maak je capaciteit ziekenhuisbreed inzichtelijk zodat je recht kunt doen aan een eerlijke verdeling van mensen en middelen?

Op donderdag 29 oktober organiseert Performation, met support van INTER forward solutions, van 15.00 – 17.00 uur het webinar ‘De kracht van integraal capaciteitsmanagement’. In dit webinar kunt u zich laten inspireren door zorgprofessionals die u voorgingen. U leert hoe u grip krijgt op op-en afschaling van capaciteit; hoe u dit coördineert en bijstuurt én hoe u een goede verbinding legt tussen de OK en kliniek om uw electieve zorg te garanderen en de werkdruk in de kliniek laag te houden.

In veel ziekenhuizen is in het afgelopen jaar in rap tempo een integraal sturingscentrum gerealiseerd. Tijdens dit webinar gaat Maarten Bouwhuis met o.a. Maurice Beekwilder (manager Zorglogistiek St. Antonius Ziekenhuis) in gesprek over welke aspecten van belang zijn bij de realisatie van een ‘Hospital control center’.

Aanmelden

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager