Inter Inter Visual Systems InterView
Inter
Inter Inter Inter

Partnership Brainlab en Inter Visual Systems in digitale OK-integratie 

Brainlab, fabrikant van software-gedreven medische technologie, en Inter Visual Systems, audiovisueel system integrator gespecialiseerd in beelddistributie op de operatiekamer, zijn een partnership aangegaan op het gebied van digitale OK-integratie. Door het OK-over-IP concept, gebaseerd op Barco Nexxis, van Inter Visual Systems te integreren met Brainlab’s BUZZ OK-dataplatform ontstaat een schaalbaar digitaal OK-systeem waarin alle relevante chirurgische data eenvoudig toegankelijk zijn.


“De samenwerking met Inter Visual Systems is een belangrijke mijlpaal voor Brainlab sinds de introductie van BUZZ”, zo verklaart Auke Meppelink, Regional Manager BeNeLux van Brainlab. “Digitale OK-integratie van nu is gebaseerd op IP-netwerkinfrastructuren, waarbij Barco’s Nexxis, geleverd door Inter Visual Systems, de meest succesvolle oplossing is gebleken. Door BUZZ te integreren met Nexxis ontstaat er een krachtige combinatie, die wordt gekenmerkt door gebruiksgemak en geavanceerde koppelingen met ondermeer PACS en Ziekenhuis Informatie Systemen. Inter Visual Systems zal in deze samenwerking een sleutelrol vervullen door zowel klantspecifieke software applicaties te ontwikkelen als verantwoordelijkheid te nemen voor installatie en onderhoud van aanverwante hard- en software.”

Brainlab BUZZ met geïntegreerde besturingsapplicaties van Inter Visual Systems“Het is een samenwerking tussen twee pioniers in de medische markt die met innovatieve technologieën een positieve bijdrage leveren aan de curatieve zorg”, verklaart Joop Noordman, General Manager Sales & Marketing van Inter Visual Systems. De partners zien met name mogelijkheden voor toepassing in de Cardiochirurgie, KNO, Maag-Darm-Lever Chirurgie, Mond- Kaak- en Aangezichtschirurgie, Neurochirurgie, Orthopedie en Traumachirurgie. “Met onze geïntegreerde oplossing spelen we in op de klantvraag om alle beschikbare digitale beelden vanaf het BUZZ platform real-time en in de hoogste kwaliteit te delen via de IP-infrastructuur.”

Brainlab BUZZ met geïntegreerde applicaties van Inter Visual Systems voor beeldroutering, internetradio, camerabediening, etc.“Brainlab BUZZ is een OK-integratieplatform waarin de chirurg toegang heeft tot alle relevante beeldinformatie die bij een ingreep benodigd is, in een uniforme gebruiksvriendelijke userinterface”, licht Auke Meppelink toe. De BUZZ-gebruiker heeft de beschikking over een chirurgische DICOM viewer, videoconference tool en integratie met navigatiesystemen. Hieraan worden de bedieningsapplicaties van Inter Visual Systems toegevoegd voor bediening van beeld, geluid, opslag, OK-camera’s en andere videoconference- of presentatiesystemen. Naast deze gezamenlijke ontwikkeling blijven de twee organisaties onafhankelijk van elkaar hun concepten innoveren en implementeren.

Over Brainlab
Brainlab ontwikkelt, fabriceert en verkoopt software-gedreven medische technologieën, waarmee minder invasieve behandelingen mogelijk worden gemaakt. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van KNO, Neurochirurgie, Orthopedie en Radiotherapie. Met het hoofdkantoor gevestigd in München, Duitsland, beschikt Brainlab wereldwijd over 1.120 werknemers, meer dan 5.000 geïnstalleerde systemen en 17 internationale kantoren. Voor meer informatie, bezoek www.brainlab.com.

Over Inter Visual Systems
Inter Visual Systems heeft een prominente positie verworven als audiovisueel system integrator van medische maatwerkoplossingen, variërend van beelddistributie en beeldopslag tot automatisering van multidisciplinaire bespreekruimten voor afdelingen OK, Endoscopie, HCK, Radiologie, Radiotherapie, Pathologie, enz. Sinds de introductie van Barco Nexxis heeft Inter Visual Systems, gevestigd te Duiven/Arnhem, de inrichting van maar liefst 50 OK’s-over-IP op haar naam gezet. Kijk op www.inter.nl voor informatie en referenties.

Neem voor meer informatie contact op met Emile Hendriks of René Steinmann (026-3196969).


Inter Inter InterInter

Inter Visual Systems

Telefoon: Inter 026 319 69 69 Inter Bezoekadres: Inter Postadres:
Fax: 026 319 69 00 Ratio 1 Postbus 1020
E-mail: info@inter.nl 6921 RW 6920 BA
Website: www.inter.nl Duiven Duiven


Aanmelden   |   Afmelden   |   © 2013 Inter Visual Systems