Terug naar alle oplossingen

Control Room

Een middelpunt hebben voor tijdens een kritisch proces. Een ruimte waar er overzicht heerst door middel van de juiste informatie-en communicatiemiddelen. Een ruimte waar de operatie draaiende gehouden kan worden of er problemen kunnen worden verholpen en/of voorkomen. Een permanente beschikbaarheid van het systeem is een vereiste om het proces 24/7 te bedienen. De werkplekken worden overzichtelijk ingericht met gebruiksvriendelijke oplossingen waar ergonomie centraal staat.


Lees meer

Control room
De beschikbare informatie in deze ruimte is aanzienlijk groot. Door al deze informatie overzichtelijk en dynamisch te presenteren zorg je voor een behouden overzicht voor de gebruikers in hun proces. Dit overzicht kan voor een operator het verschil maken in snelheid en de efficiëntie. Hetzelfde geld voor de werkplek, de staat hiervan is bepalend voor de productiviteit. Om het proces goed en optimaal te laten verlopen moet alles goed worden gepresenteerd op de videowall waar iedereen tegelijk dezelfde informatie kan zien. Het snel en correct afhandelen van communicatie draagt bij aan een efficiënt werkproces. Door alle communicatie en bediening centraal te integreren, is alles binnen handbereik en behouden gebruikers de controle over het werkproces. 

Ergonomisch verantwoord werken in de control room of meldkamer is voor werkgevers en werknemers belangrijk. Een ergonomisch verantwoorde werkplek draagt bij aan het welzijn van de gebruiker, wat leidt tot een afname van ziekteverzuim. Bij het ontwerpen van een werkplek houdt INTER altijd rekening met de ergonomie voor de gebruiker.

Voordelen control room

  • Overzicht
  • Efficiëntie
  • Integratie
  • Ergonomisch
  • Centraal

De control room kent veel verschillende oplossingen. Zoals; TITAN, ATLAS, KVM, Videowalls, Dashboarding en ergonomische werkplekken. Elke control room is anders en zo zal er in elke control room ook een andere mix aan oplossingen in zijn verwerkt. 

Live demo in ons Experience Center 

Wat zijn deze oplossingen precies?

TITAN
Titan is een operatorwerkoplossing die gebruikers overzicht geeft op de werkzaamheden. Het is een ergonomische werkplek die ontwikkeld is om grote hoeveelheid beschikbare bronnen flexibel te positioneren en schaalbaar in te delen op één of twee grote beeldschermen, ook wel ‘one pixelspace’ genoemd. 

Lees meer over TITAN

ATLAS 
ATLAS is een multifunctionele applicatie, die communicatie integreerd. De ATLAS applicatie is Powered by Voxtronic en levert een positieve bijdrage aan het afhandelen van processen. Lees meer over geïntegreerde communicatie en over onze ATLAS oplossing.  

Lees meer over ATLAS

KVM-systeem
KVM staat voor keyboard, Video en Mouse en verwijst naar de bijbehorende interfaces op een computer. Als oplossing in de control room fungeert het als een middel om verschillende computer te kunnen laten besturen door één muis en keyboard om zo een clean desk principe te kunnen hanteren.

Lees meer over KVM


Videowalls
De videowall zorgt voor overzicht en live inzichten. Veel ruimte voor het ontvangen van informatie is belangrijk tijdens de processen in de control room.

Dashboarding
Dashboards kunnen bestaan uit tabellen, grafieken, diagrammen, getallen, teksten, widgets, video, html 5 scripts. De dashboards worden toegepast in alle denkbare situaties en passen perfect in de control room. Het werken met een dashboard zorgt voor procesoptimalisatie. Het dashboard kan specifiek afgestemd worden op de gebruiker en is een uniforme visuele presentatie uit verschillende gegevensbronnen. 

Lees meer over dashboarding

Ergonomische werkplekken
In de control room zijn er veel verschillende schermen waar je naar moet kijken. Deze kijkhoeken worden goed uitgedacht zodat er ergonomisch kan worden gewerkt. Dit in combinatie met verstelbare desk zorgt ervoor dat je de perfecte werkconditie kan behouden m.b.t. ergonomie. Naast ergonomie komt er nog veel meer kijken bij het inrichten of herinrichten van een control room. Denk hierbij aan meubilair, beeldschermen, verlichting en infrastructuur.

Lees meer over control room inrichting

Welke dienst bieden wij aan?

Consultancy 

Consultancy is één van de speerpunten binnen de strategie van INTER. Met consultancy richten we ons op het optimaliseren van het functionele gebruik van een bestaande of nieuwe control room en het minimaliseren van mogelijke risico’s in de realisatie- en beheerfase. Dit doen we middels diverse concrete formats die betrekking hebben op de control room (CONPRO, een opleidingsprogramma en de Performance scan). Naast deze concrete formats leveren we ook maatwerk dienstverlening, zoals bijvoorbeeld het bepalen van de functionele behoefte, het geven van maatwerk trainingen of het adviseren over procesoptimalisatie.
Meer weten? 
Projecten waar we trots op zijn

Meer weten over onze toegevoegde waarde? 
Neem gerust contact op. 

Neem contact op met één van onze collega's.

LinkedIn Meer informatie
Frank Slagboom
Frank Slagboom - Account Manager
LinkedIn Meer informatie
Thijs  Holten
Thijs Holten - Business Team Manager
LinkedIn Meer informatie
Harry  Witlox
Harry Witlox - Senior Project Manager