Terug naar alle oplossingen

Hospital Control Center (HCC)

Een meldkamer of Hospital control center kan binnen een ziekenhuis meerdere functies hebben. Denk aan veiligheid en bewaking, energie en nutsvoorziening, parkeervoorziening, 112-alarmcentrale, crisisbeheer of om inzicht te creëren in patiëntstromen en capaciteitsmanagement


Lees meer

Functie van een Hospital control center (HCC) binnen ziekenhuizen

In sommige ziekenhuizen zien we een centralisatie en combinatie van meerdere voorzieningen ‘onder één dak’ en bij andere ziekenhuizen vallen ze onder verschillende afdelingen. De monitoring vindt regelmatig plaats vanuit ‘normale’ PC-werkplekken met meerdere schermen. Tegenwoordig zien we grotere meldkamers en Hospital Control Centers met speciaal ingerichte Control Room desks steeds meer hun intrede doen binnen ziekenhuizen. 

Integrale functie controle meldkamer

Wat al langer speelde, maar zeker na intrede COVID-19 een toevlucht heeft genomen, is een meer integrale functie van de meldkamer binnen de spoedzorgketen, waarbij het ziekenhuis in direct contact staat met andere ziekenhuizen en hulpdiensten zoals ambulancezorg en crisisdiensten. De meldkamer is dan veelal gericht op zorgcoördinatie, planning en capaciteitsverdeling.


Ontwikkeling Hospital control centers (HCC) binnen ziekenhuizen

De toenemende beschikbaarheid van (realtime) data stelt Control Rooms in staat effectiever te zijn. Steeds meer bronnen bieden namelijk digitale informatie. Technische functionaliteiten en slimmigheden maken het mogelijk om deze (realtime) informatie uit verschillende bronnen te benaderen, te combineren en te delen. 

Welke oplossingen biedt INTER binnen Hospital control centers?

Om aan de nieuwe manier van werken te voldoen, biedt INTER diverse ondersteunende oplossingen binnen Hospital Control Centers. Van eenvoudige KVM (toetsenbord/monitor/muis) -oplossing tot geavanceerde Titan (meldkamer) werkplekken. Maar denk ook aan werkplekbediening, dashboarding en software om grip te houden op belangrijke informatiestromen.

Nieuwsgierig? Let’s connect!

Volg ons op sociale media of meld je aan voor onze nieuwsbrief om nieuwsupdates te ontvangen. Of vraag het volgende aan:

Brochure aanvragen   Gratis (online) demo

#ControlCenter #ControlRoom #HospitalControlCenter #HospitalControlRoom #HospitalCommandCenter

Projecten waar we trots op zijn

Meer weten over
onze toegevoegde waarde?

Neem contact op met één van onze collega's.

LinkedIn Meer informatie
Thijs  Assink
Thijs Assink - Account Manager
LinkedIn Meer informatie
René  Steinmann
René Steinmann - Senior Account Manager
LinkedIn Meer informatie
Silke van Pruissen
Silke van Pruissen - Account Manager