Terug naar alle oplossingen

Hybride Classroom

Online onderwijs versus het fysieke onderwijs. Beide manieren hebben zo zijn eigen voordelen. Het bundelen van deze voordelen zorgt voor een optimale situatie. Wil je meer weten over hybride leslokalen en deze optimalisatie betreft lesgeven? 


Lees meer

Het tijdperk van de preteaching is nu gedeeltelijk achter de rug, maar een nieuwe uitdaging steekt nu de kop op! Wat doe je met de leerlingen die toch nog thuisblijven en wat doe je met die leerlingen die nog niet naar school mogen komen? Voor elk probleem is er een oplossing. Voor deze situatie zijn de hybride leslokalen een perfecte oplossing

De docent in control 
De docent in de Hybride Classroom heeft de volledige controle. De docent heeft de mogelijkheid om zonder beperkingen les te geven en te bewegen zoals ze normaal zouden doen. Daarnaast kun je met Analytics inzicht krijgen in iedere sessie, maar geeft het je ook de mogelijkheid om interactie en betrokkenheid van de deelnemers op afstand te registreren.

Hybride onderwijs
Hybride onderwijs is onderwijs waar er gebruik wordt gemaakt van online- en offlinekanalen. Dit kan bijvoorbeeld zijn als er een deel van de studenten inloggen vanuit huis en de overige studenten aanwezig zijn in het klaslokaal. Ook zou het kunnen zijn dat de docent vanuit huis lesgeeft en de studenten of een deel hiervan aanwezig zijn op locatie. 

De voordelen van hybride lesgeven:

  • Er hoeven geen lessen uit te vallen, het rooster kan gehanteerd worden en de docent hoeft de les maar één keer te geven
  • Dubbel werk wordt voorkomen 
  • Extra kosten voor het inhuren van personeel worden bespaard
  • Een ander voordeel is dat de thuiswerkende groep leerlingen toch live, via de camera, aanwezig is in de klas

Nancy Jansen – Accountmanager bij INTER
Dan rijst natuurlijk de vraag: “Wat is er nodig om deze vormen van onderwijs te ondersteunen?”. Daar kan ik helaas geen kant-en-klaar antwoord op geven. Er staan een groot aantal concepten in de markt, die goed aan kunnen sluiten bij de verschillende behoeften die wij in de markt zien. De behoeften kunnen per type onderwijs verschillen. Denk aan de behoeften voor theorielokalen, praktijklokalen, hoorcollegezalen, auditoria etc. Er zijn verschillende uitgangspunten voor een lokaal waar rekening mee gehouden dient te worden. Echter vind ik het belangrijker om eerst jouw behoeften te weten, welke wensen er zijn en om dan pas te kijken welke oplossing het best passend is.  

Meer weten? Neem dan contact op met onze accountmanager via onderstaande button:

Nancy Jansen

 

Meer weten
over dit project?

Maak kennis met het team van INTER, dat betrokken was bij dit traject. Zij geven antwoord op al jouw vragen over de inrichting van deze ruimte. Van ontwerp tot realisatie en uitdagingen!

Neem contact met mij op
LinkedIn Meer informatie
Nancy Jansen
Nancy Jansen - Account Manager