NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

3D content

De populariteit van 3D in bepaalde toepassingen stijgt snel en dus is er behoefte aan 3D content. Logischerwijs speelt conversie van 2D content naar 3D nu een grote rol om bestaand videomateriaal beschikbaar te maken in 3D. Dit kan hardware- of softwarematig en is een snelle manier om direct 3D aan te kunnen bieden. De videoproductie in native 3D is ook op gang gekomen.

2D naar 3D conversie
Om snel over veel 3D content te beschikken, wordt bestaande 2D content omgezet naar 3D.
Dit kan real-time met een externe converter of met een tv waarin de converter is ingebouwd. Terwijl u kijkt, wordt de 2D content volgens bepaalde algoritmes omgezet. Er wordt diepte gecreëerd door bijvoorbeeld bepaalde kleurencombinaties aan te passen, zodat ze geschikter zijn voor 3D. Ook wekken warme kleuren de suggestie dat een voorwerp zich vooraan in beeld bevindt, terwijl koude kleuren een voorwerp ver weg doen lijken.

Voor 2D naar 3D conversie wordt ook gebruik gemaakt van speciale software. Hiermee wordt elk afzonderlijk beeld optimaal geschikt gemaakt voor 3D weergave. Deze methode is tijdrovender, maar levert een beter resultaat op.


3D productie workflow
Voor het filmen in 3D zijn er speciale 3D camera’s ontwikkeld. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van twee camera’s bevestigd op een 3D rig. Het totaalgewicht wordt snel omlaag gebracht, zodat de opstelling ook geschikt is voor op de schouder.
Voor de verwerking, editing en montage van 3D content zijn nieuwe producten ontwikkeld. Ook zijn bestaande producten geschikt gemaakt om te functioneren in een 3D workflow. Vervolgens heeft u een brede keus in 3D productiemonitoren.


Weergave
Voor de weergave van 3D content is er een hele reeks van mogelijkheden. Voor de professionele markt zijn er productiemonitoren, LCD monitoren en projectoren. Deze variëren in kwaliteit, formaat, functionaliteiten en natuurlijk in prijs. Afhankelijk van de content die u wilt weergeven, maakt u hierbij al dan niet gebruik van 2D naar 3D converter.

Meer weten? Heeft u ideeën om met 3D video te werken? Neemt u dan contact op voor de beste oplossing met Geert-Jan van der Mark (026-3196969).


Terug