NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Kansen en risico's van niet geheel betrouwbare geautomatiseerde systemen: human factors aanpak van valse alarmen

Over het seminar
Kansen en risico's van niet geheel betrouwbare geautomatiseerde systemen:  human factors aanpak van valse alarmen
De vooruitgang in informatietechnologie leidt tot de ontwikkeling van verschillende automatiseringssystemen, die niet altijd volledig betrouwbare informatie kunnen bieden en dus soms "valse alarmen" genereren. Een mogelijk nadelig gevolg is dat operators onbedoeld kunnen gaan over-vertrouwen op dergelijke informatie. Hierdoor neemt de (mentale) belasting toe en kan er sprake zijn van niet-gebruik of verkeerd gebruik van het systeem. De oorspronkelijke doelstelling van deze informatietechnologie wordt dan niet gehaald. “Valse alarmen” die horen bij dit soort systemen kunnen echter heel effectief zijn, onder voorwaarden.

Kirsten Schreibers van Intergo geeft handreikingen voor het ontwerpen van "valse alarmen", keuze in het optimale automatiseringsniveau van een systeem, feedback en monitoring tijdens implementatie. Mentale belasting bij de operator en het voorkomen van mogelijke ongewenste gedragseffecten staan hierin centraal.

Dit seminar vindt plaats op woensdag 13 april.
Wilt u dit seminar bijwonen? Meld u dan aan! Klik op aanmelden en kies voor de woensdag!

Over de spreker
drs. Kirsten Schreibers, EurErg, Senior Human Factors Consultant
Kirsten werkt al 20 jaar als human factors consultant, en is gespecialiseerd in werkbelasting. Zij is betrokken bij meld- en controlekamerprojecten, voor huisvestings- en automatiseringsvraagstukken. Kirsten zorgt voor een functioneel ontwerp, dat geaccepteerd wordt door de betrokkenen en bijdraagt aan optimale bedrijfsprestaties, met name in veiligheidskritische processen in chemische industrie, transport en security. Daarbij hanteert zij de systeemaanpak waarin mens, techniek en organisatie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

De laatste 15 jaar is zij betrokken in verschillende internationale projecten voor controlekamerontwerp, procesautomatisering, ontwerp van CCTV-systemen en optimalisatie van werkbelasting. Zij is betrokken bij het ontwerp van een complex niet-compleet betrouwbaar geautomatiseerd systeem, in een veiligheidskritische omgeving.

Over het bedrijf
INTERGO Human Factors & Ergonomie
INTERGO human factors & ergonomie is hét advies- en ontwerpbureau in human factors & ergonomie dat zorgt voor optimaal functioneren van mens, techniek en organisatie. Onze kracht is helder: praktisch toepasbaar en onafhankelijk advies.

Intergo heeft al 50 jaar ervaring op het gebied van mobiliteit, energie, industrie en gezondheidszorg. Het gemeenschappelijke kenmerk is dat mensen een kritische succes- of faalfactor vormen binnen deze branches.

 

 

CRE16  |  Dinsdag 12 april  |  Woensdag 13 april  |  Donderdag 14 april  |  Live Demo's