NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Solving Cybercrime at Scale and in Realtime

Over het seminar
Solving Cybercrime at Scale and in Realtime
Hedendaags is de veiligheid van informatie een groot probleem. Met continue meer en steeds geavanceerdere aanvallen in vergelijking met de script-kiddies van vroeger. Het bewaken van onze netwerken en het controleren van de bedreigingen, die zowel vanaf buiten- als binnen af komen wordt dit steeds lastiger. We kunnen niet meer enkel vertrouwen op endpoint beveiliging van enkele duizenden pc’s en servers, want als connected cars, internet of things en mobiele apparaten steeds meer gemeengoed worden, zullen ook de aanvallen breder worden. Om deze problemen te tackelen hebben we technologieën nodig die verder gaan dan het traditionele SEIM, waarvoor menselijke operators de regels schrijven. We moeten de kracht van het Hadoop ecosysteem gebruiken om nieuwe patronen te ontdekken, machine learning kan helpen bij het ontdekken van subtiele patronen  en kan gebruikt worden in combinatie met big data tools die menselijke analisten kunnen helpen om beter en sneller met deze nieuwe bedreigingen om te gaan. Apache Metron is een extra platform bovenop het Hadoop systeem die aan deze eisen voldoet. Tijdens het evenement zal het platform in actie te zien zijn en zullen de volgende onderwerpen aan bod komen; hoe het systeem gebruikt kan worden om complexe bedreigingen op te sporen en hoe het zich verhoud tegen traditionele methodes. Kom kijken hoe u uw SOC effectiever kan maken door het automatisch verzamelen van bewijzen met Hadoop intergratie en real-time detectie.

Simon Elliston Ball, Director Product Management, Cyber SecurityOver de spreker
Simon Elliston Ball, Director Product Management, Cyber Security
Simon Elliston Ball is Director Product Management bij Hortonworks, waar hij klanten helpt bij het oplossen van problemen met Hadoop. In het verleden is hij manager geweest van de Big Data groep bij Red Gate Software, waar hij gebruikersinstellingen voor Big Data platforms onderzocht en bouwde. Voordat hij bij Hortonworks kwam werkte hij in data intensieve werelden van hedgefondsen, financiële handel, ERP en e-commerce. Ook was hij actief in het ontwerpen en beheren van netwerken en websites.

Over het bedrijf
Hortonworks
Hortonworks (NASDAQ: HDP) is een toonaangevend bedrijf in de data-industrie. Het creëert, distribueert en ondersteunt open data platforms en hedendaagse data applicaties. Onze missie is het beheren van de data in de wereld. We hebben een single-minded focus op het stimuleren van innovatie in open source communities zoals Apache Hadoop, Nifi en Spark. Samen met onze partners leveren wij deskundigheid, opleidingen en diensten die het voor klanten mogelijk maken om waarde te vergroten voor hun bedrijf. Onze aangesloten dataplatforms hebben moderne data applicaties die intelligentie leveren uit allerlei verschillende data zoals data-in-motion en data-at-rest. Wij zijn de kracht achter de Future of Data™.

 

Simon Elliston Ball  |  Harry Witlox  |  Jorik Blaas  |  Terug naar het nieuwsbericht