NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

ATLAS: Unified Control & Communication

ATLAS logo (Unified Control & CommunicationNa jarenlang succesvol geweest te zijn met eigen ontwikkelingen iMAP, iMAP 2.0 en iDDS, de producten die zorgen voor integratie van communicatie en bediening op de werkplek van de operator, heeft Inter Visual Systems achter de schermen hard gewerkt aan een compleet nieuw product. Door nieuwe technologische ontwikkelingen gaat het product verder dan het integreren van communicatie en bediening, het biedt namelijk de mogelijkheid om processen en workflows ‘gedeeltelijk’ te automatiseren. Met een intuïtieve gebruiksvriendelijke bedieningsinterface introduceert Inter Visual Systems vol trots ATLAS.

De operator centraal
Voor en tijdens de ontwikkeling van ATLAS heeft het productteam veel gesprekken gevoerd met eindgebruikers. Zodoende is de behoefte van operators duidelijk in kaart gebracht. Met dit in acht nemend is het productteam van Inter Visual Systems gestart met de ontwikkeling. Het productteam bestaand uit GUI-Designers, Software Engineers, Solutions Architects, Marketeers en Business Team Managers heeft intensief samen gewerkt met klanten om ATLAS te realiseren en zijn klaar om dit te implementeren in alle control rooms in Nederland.

Kevin Pruim, Business Team Manager Products licht toe: Voor de ontwikkeling van ATLAS hebben wij gebruik gemaakt van gespecialiseerde GUI designers. Zij hebben de behoefte van de operator goed weten te vertalen naar een compleet nieuwe gebruiksvriendelijke bedieningsinterface, waarbij het optimaliseren van het werkproces voorop staat.

Vertrouwde functionaliteit in een nieuwe applicatie
Het jarenlange succes wat Inter Visual Systems had met iMAP en iDDS wordt voortgezet in de nieuwe touch applicatie ATLAS. De vertrouwde functionaliteiten die u kent zijn gebundeld en verreikt. ATLAS integreert alle communicatie (o.a. telefonie, intercominstallaties, videoconference en radioconnecties zoals portofonie, mobilofonie, marifonie, omroepinstallaties en radioscanners). Met daarbij de vertrouwde geïntegreerde wachtrij, adresboek en gespreksopname- en archiveringsmogelijkheden. Met de bronrouteringsmodule schakelt en positioneert u eenvoudig bronnen op de videowall en/of werkplek. Daarnaast bedient u al uw objecten, van slagbomen tot toegangssystemen met de toegangscontrolemodule. Andere additionele modules zijn camerabediening, roommanagement en multimedia (radio en televisie). Bekijk alle modules in de brochure.

Door de modulaire opzet van het product beschikt u alleen over de functionaliteit die u nodig heeft. Op een later tijdstip uitbreiden van functionaliteit is geen enkel probleem. Deze opzet maakt ATLAS zowel toepasbaar in de meest eenvoudige- als de meest complexe control rooms.

Maikel Derksen, Business Team Manager Control Rooms Systems licht toe: “Tijdens de ontwikkeling van ATLAS is veel gesproken met betrokkenen in de markt, door de ‘nieuwe’ modulaire opzet is het product uitermate toepasbaar in verschillende controle- en meldkamer situaties.

Sneller handelen door workflow automatisering
Nieuwe technologische ontwikkelingen maken het mogelijk om koppelingen te maken met klantspecifieke softwareapplicaties. Hierdoor is het mogelijk om de workflow van de operator ‘gedeeltelijk’ te automatiseren. Aan de hand van een checklist kunnen scenario’s afgehandeld worden. Dit creëert een hogere mate van zekerheid en reduceert daarnaast de kans op fouten. Dit is een grote vereiste in 24/7 kritische omgevingen zoals controle- en meldkamers.

Maikel Derksen, Business Team Manager Control Rooms Systems licht toe: “We zien de markt bewegen, het gebruik van voor gedefinieerde scenario’s en kunstmatige intelligentie begint steeds van zelfsprekender te worden. ATLAS biedt de mogelijkheid om het werkproces ‘gedeeltelijk’ te automatiseren. Een voorbeeld: stel er breekt brand uit in een fabriek, dan geeft het onderliggende brandmeldingssysteem een trigger aan ATLAS om automatisch een scenario te schakelen met videobeelden die zicht geven op de situatie, applicaties om procedures in gang te zetten, een checklist en direct contact met de hulpdiensten. Hierdoor kunnen operators sneller handelen en behouden zij overzicht op de situatie.”

Ervaar ATLAS zelf
Wilt u weten hoe ATLAS kan bijdragen aan het verbeteren van de processen in uw control room? Maak vrijblijvend een afspraak (026-319 69 69) voor een demonstratie bij Inter Visual Systems in Duiven.

Wij helpen u graag verder!

Maikel Derksen
Business Team Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Maikel Derksen
Business Team Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Maikel »