NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

AVR Rozenburg kiest OpSpace als operatorwerkplekoplossing

Inter Visual Systems heeft in opdracht van AVR Rozenburg de twee werkplekken die toezicht houden op de biomassacentrale en de vortex ovens voorzien van Barco OpSpace. AVR is gespecialiseerd in de verwerking van diverse soorten restafval. Jaarlijks verwerkt AVR 2,2 miljoen ton niet-herbruikbaar afval. Dit afval wordt omgezet in energie en grondstoffen voor huishoudens en bedrijven. Wat waardeloos is voor anderen maakt AVR weer waardevol. AVR heeft de ambitie om een schone wereld te creëren waarin niets onbenut blijft. Samen met haar medewerkers werkt AVR aan positieve verandering, iedere dag weer, met een nuchtere kijk en praktische oplossingen.

AVR RozenburgAVR beschikt over twee locaties waar energie en grondstoffen worden gemaakt van restafval: Duiven en Rozenburg (haven van Rotterdam). In Den Haag, Utrecht en het centrum van Rotterdam bevinden zich 4 overslagstations. De centrale ligging van alle locaties is zeer gunstig, zowel voor de afvalleveranciers als de afnemers van energie en grondstoffen. Bij AVR werken ongeveer 450 medewerkers.

Adriaan ten Kate, Proces Control Engineer, bij AVR Rozenburg licht toe: “In de loop der jaren is er een wirwar aan technieken ontstaan in onze control room, dit maakte de ruimte rommelig en onoverzichtelijk. Onze wens was een uniforme uitstraling. Omdat het contact met Inter Visual Systems altijd goed is gebleven en de geboden oplossing goed aansluit bij onze wensen heeft Inter Visual Systems de opdracht gewonnen.”

Werkplekaansturing met OpSpace
AVR RozenburgAVR Rozenburg heeft ervoor gekozen om de twee nieuwste werkplekken in de control room te voorzien van Barco OpSpace. Deze operatorwerkplekoplossing geeft operators van AVR Rozenburg de vrijheid om de displays op hun werkplek zelf in te delen. De operators bedienen SCADA-applicaties om de ovens te beheren en te bedienen. Door middel van binnenkomende camerastreams behouden operators direct zicht op de gehele operatie. De bediening van het gehele systeem wordt gedaan met enkel één toetsenbord en muis. Adriaan ten Kate: “In een later stadium zullen de twee werkplekken opgedeeld kunnen worden als twee duo werkplekken, zodat op iedere werkplek 2 operators kunnen werken. Hierdoor is het mogelijk om de werkplekken nog efficiënter in te zetten.”

Videowall voor continu overzicht
Het werkproces van de operators wordt ondersteund door een videowall. Hiermee hebben de operators continu overzicht op de biomassacentrale en de vortex ovens. De videowall bestaat uit Barco KVD5521 displays in een 5x1 opstelling. De Sense X technologie in de displays zorgt voor automatische kleur en helderheid kalibratie. De aansturing van de videowall wordt net als de werkplek gedaan met Barco OpSpace. Vanaf de werkplekken kunnen operators eenvoudig de bronnen op de videowall aanpassen. Op de videowall worden vooral videostreams getoond. Adriaan ten Kate: “Omdat het met OpSpace mogelijk is om bronnen vrij in te delen, zien we dat operators experimenten met verschillende indelingen op de videowall en werkplekken.”

AVR RozenburgEIZO deskmonitoren met ultradunne schermranden
Alle werkplekken in de control room zijn voorzien van acht 24” EIZO EV2450 widescreen monitoren. Hiermee is een uniforme uitstraling van alle werkplekken gewaarborgd. De bovenste rij van de monitoren is omgedraaid om maximaal te profiteren van de ultradunne schermranden. De monitoren beschikken over een ontspiegeld beeldoppervlakte en Auto Eco View functionaliteit, hierdoor worden bronnen gedetailleerde weergegeven zonder hinderlijke reflectie.

Wij helpen u graag verder!

Mark de Greef
Account Manager
Bel: 026 319 69 69

Wij helpen u graag verder!

Mark de Greef
Account Manager
Bel: 026 319 69 69 Neem contact op met Mark »