NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Chemelot

Logo ChemelotOpdracht
Chemelot is het grote chemische industriecomplex rondom de A2 en de A76 tussen Stein en Geleen. Ook de haven van Stein is onderdeel van het Chemelotcomplex. De totale oppervlakte beslaat 800 hectare.
Op Chemelot zijn verschillende bedrijven en branches gevestigd: van basischemie tot fijnchemie, van grondstoffen producerende bedrijven tot bedrijven die producten ontwikkelen. Tevens bevindt zich op Chemelot een complete Research en Business Campus, waar bedrijven onderzoek doen en nieuwe producten ontwikkelen. Deze campus wordt de komende jaren fors uitgebreid. Omdat op het terrein met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt, gaat veel aandacht uit naar veiligheid. Om de veiligheid te waarborgen is een eigen brandweerorganisatie actief. De brandweerorganisatie is onderdeel van Sitech Services.

Chemelot centrale meldkamerOplossing
De bedrijfsbrandweer is verantwoordelijk voor de borging van de veiligheid op het terrein. Als er, ondanks alle veiligheidsmaatregelen toch een incident plaats vindt, moet de brandweer hier adequaat op reageren. De centrale meldkamer speelt hierin een cruciale rol.
Inter Visual Systems heeft deze meldkamer voorzien van een 2x1 Barco display wall, die wordt gebruikt als overzichtsscherm. Hiermee wordt het Chemelot terrein continu gemonitord aan de hand van honderden camera’s. Op de display wall kunnen 20 streaming videobeelden gelijktijdig getoond worden in full motion. Ook kunnen vanuit de meldkamer tekstberichten verstuurd worden naar de personen in het veld. Math Dusak, Hoofd Centrale Meldkamer: “Het is belangrijk goed voorbereid te zijn op calamiteiten en snel te kunnen reageren. De juiste training, adequate communicatie en een goed overzicht vanuit de meldkamer zijn hierbij essentieel”.Bedrijfsbrandweer Chemelot


Meerwaarde
Chemelot beschikt over een up-to-date meldkamer voor een optimale beveiliging van het terrein. De flexibiliteit van het systeem komt terug in de uitgebreide mogelijkheden met betrekking tot de weergave van bronnen en calamiteitschakelingen. Het maakt de beveiliging efficiënter door een optimale koppeling en integratie van de aanwezige systemen, zoals het gebouwbeheer en video-integratie. Het resultaat is dat men gericht kan handelen en snel kan reageren.

Download de referentiesheet.

Terug naar Referenties

Wij helpen u graag verder!

Maikel Derksen
Business Team Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Maikel Derksen
Business Team Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Maikel »