NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Nieuw interactief data-lab Deltares

Logo DeltaresIn opdracht van Deltares, onafhankelijk kennisinstituut en wereldwijde leider in deltatechnologie en watermanagement, heeft Inter Visual Systems het iD-Lab (Interactive Data Research Laboratory) volledig ingericht met audiovisuele apparatuur, waaronder een videowall, een tafel met touchscreen en de werkplekken. Het iD-Lab is een interactieve ruimte waar gebruikers data, modellen en tools van wereldwijd tot lokaal niveau kunnen raadplegen, combineren en visualiseren om praktisch bruikbare informatie te genereren voor besluitvormers.

Gert-Jan Schotmeijer, Managing Director iD-Lab, bij Deltares licht toe: “Vanuit Deltares is de behoefte ontstaan om een verdere professionaliseringslag te maken in het iD-Lab. Besluitvormers en deskundigen moeten namelijk waar dan ook ter wereld snel kunnen beschikken over de juiste informatie, data en modellen. Dit kan zijn voor strategische beleidsvorming maar ook om te kunnen anticiperen en reageren op bijvoorbeeld rampen en ongevallen. Dit is mogelijk in het nieuwe interactieve data-laboratorium.”

iD-LAB DeltaresVideowall met Full HD displays
De videowall in het iD-Lab zorgt voor overzicht en flexibiliteit aan alle gebruikers in de ruimte. Vanaf de werkplekken hebben gebruikers duidelijk zicht op de videowall en kunnen zij eenvoudig bronnen delen naar de videowall. Hierdoor kunnen problemen gezamenlijk worden geanalyseerd en kunnen duurzame oplossingen worden bedacht.

De videowall bestaat uit Barco KVD5521 displays in een 4x2 opstelling die voorzien is van een moderne omkasting. De displays beschikken over Sense X technologie. Met deze technologie worden automatisch de kleur en helderheid van de displays gekalibreerd. Hierdoor ervaren gebruikers geen kleurverschillen tussen de displays.

Netwerkgeoriënteerd werken met TransForm N
Het iD-Lab loopt voorop op het gebied van innovatieve wetenschap en technologie die de basis vormen voor realtime informatiediensten en tools die helpen met het anticiperen en reageren op rampen. Door gebruik te maken van Barco TransForm N kunnen de informatiediensten en tools eenvoudig over het netwerk gerouteerd worden naar de videowall, overlegruimtes en de werkplekken in het iD-Lab. TransForm N is een netwerk-gebaseerde oplossing die gebruik maakt van standaard netwerktechnologie voor de distributie van realtime content. Alle netwerkcomponenten van TransForm N zijn verbonden met het netwerk van Deltares.

Gert-Jan Schotmeijer: “Wanneer er op basis van een grote hoeveelheid gegevens snel belangrijke beslissingen genomen moeten worden, bijvoorbeeld in het geval van een calamiteit, is het belangrijk om snel de juiste gegevens op tafel te hebben. De TransForm N oplossing zorgt ervoor dat gegevens op het netwerk snel toegankelijk zijn.”

Eenvoudig bronnen delen met ClickShare
iD-Lab (Interactive Data Research Laboratory) DeltaresDeltares heeft gekozen voor het draadloos bronnen delen met Barco ClickShare. Dit is een laagdrempelige, draadloze presentatie- en samenwerkingsoplossing. Met één druk op de knop kunnen beelden van mobiele devices als laptops, telefoons en tablets gedeeld worden naar de videowall of werkplekken in het iD-Lab. Deltares maakt gebruik van meerdere ClickShare dongels, hierdoor kunnen meerdere gebruikers gelijktijdig draadloos content delen in het iD-Lab.

Gert-Jan Schotmeijer: “Het succes van het iD-Lab is zo groot, dat de ruimte nog wel groter had gekund. De gebruikers ervaren het als een fijne ruimte, die ergonomisch verantwoord in gebruik is. Deltares is als kennisinstituut altijd bezig met het vergroten van haar kennisbasis en op zoek naar nieuwe innovatieve oplossingen voor Deltatechnologie. In de nabije toekomst zal daarom gewerkt gaan worden met Virtual Reality en Mixed Reality oplossingen.”

Wij helpen u graag verder!

Maikel Derksen
Business Team Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Maikel Derksen
Business Team Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Maikel »