NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Inter Visual Systems bouwt nieuwe Playout Center WDR

Logo Westdeutschen Rundfunks (WDR)Inter Visual Systems heeft in opdracht van de Westdeutschen Rundfunks (WDR) een nieuw Playout Center gebouwd voor de distributie van programma’s op locatie Langenberg. Als onderdeel van het project is ook een nieuwe signaaldistributie geïntroduceerd. Hierdoor is het mogelijk om de videowall schaalbaar te gebruiken.

Bronroutering met Barco TransForm N
Inter Visual Systems gebruikt Barco TransForm N, om verschillende bronnen via glasvezel te kunnen routeren. TransForm N is een netwerk-gebaseerde oplossing die gebruik maakt van standaard netwerktechnologie voor de distributie van realtime content. Met de installatie van TransForm N kunnen verschillende bronnen vrij gepositioneerd en geschaald worden. Daarnaast is het mogelijk om het systeem op later tijdstip uit te breiden.

Videowall's Westdeutschen Rundfunks (WDR)Twee videowalls voor een optimaal overzicht
Het Playout Center van het WDR is voorzien van twee videowalls. De linker videowall bestaat uit vier Sony 55” QHD displays in een 2x2 opstelling. De rechter videowall bestaat uit vier KVD5521 displays in een 3x2 opstelling, voorzien van Sense X technologie. Hiermee wordt automatisch de kleur en helderheid gekalibreerd. Dit zorgt voor geoptimaliseerde helderheid en minder vermoeidheid bij de operators.

Hoge resolutie werkplekmonitoren
De werkplekken in het Playout Center zijn voorzien van drie 24” EIZO-monitoren met een resolutie van 1920x1200. Door een ontspiegeld beeldoppervlakte en Auto Eco View functionaliteit wordt een gedetailleerde weergave mogelijk gemaakt zonder hinderlijke reflectie.

Ergonomische werkplekken Westdeutschen Rundfunks (WDR)Hoogwaardig control room meubilair
In samenwerking met CREON, een partner van Inter Visual Systems, is het Playout Center ingericht met hoge kwaliteit meubelen, waaronder de operatordesks, stoelen en videowall omkasting. De werkplekken zijn elektrisch in hoogte verstelbaar, hierdoor kunnen operators zowel staand- als zittend werken. De monitoren zijn bevestigd aan een monitorrail en zijn daarmee ook in de hoogte verstelbaar. De werkplekken voldoen hiermee aan de laatste normen en richtlijnen die betrekking hebben tot de ergonomie.

De Duitse WDR is een publieke omroep en tegelijk het grootste lid van de “ARD”. Bovendien is de WDR een van de grootste omroepen van Europa. Naast de cruciale rol voor de verwezenlijking van de “Erste Deutsche Fernsehen” en de WDR televisie programma’s, is de WDR verantwoordelijk voor acht radiozenders evenals verschillende online programma’s (waaronder wdr.de en Sportschau.de).

Terug naar Referenties

Wij helpen u graag verder!

Maikel Derksen
Business Team Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Maikel Derksen
Business Team Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Maikel »