NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Nieuwe CCR Noordgastransport ingericht met OpSpace

Logo NoordgasransportIn opdracht van Noordgastransport heeft Inter Visual Systems de werkplek in de nieuwe CCR ingericht met Barco OpSpace. De volledige systeemintegratie en installatie is gedaan door Inter Visual Systems, alsmede het beheer op de installatie. Noordgastransport is in 1973 opgericht om het aardgas dat geproduceerd wordt op het Nederlandse deel van de Noordzee te behandelen en te transporteren. Noordgastransport bestaat uit een uitgebreid transportsysteem voor aardgas op het Nederlands continentaal plat en een gasbehandelingsstation in Uithuizen. Noordgastransport is verantwoordelijk voor de bewerking en levering van een aanzienlijk deel van het aardgas dat op de Nederlands continentaal plat gewonnen wordt.

In totaal beheert Noordgastransport circa 470 kilometer aan pijpleidingen met een dagelijkse totale transportcapaciteit van ongeveer 42 miljoen Nm3 en speelt daarmee een belangrijke rol in de levering van aardgas dat zowel binnen als buiten Nederland verbruikt wordt.

Overview NoordgastransportLamko Evers, Office & Administration Supervisor, bij Noordgastransport licht toe: “Bij de aanleg van ons nieuwe kantoorgebouw, hebben wij het vernieuwen van de control room meegenomen. Wij hadden als eis dat alles soepel in gebruik genomen kon worden, zonder down-time.”

Werkplekaansturing met OpSpace
De operatorwerkplek van Noordgastransport in het CCR is voorzien van Barco OpSpace. Met deze operatorwerkplekoplossing controleren en besturen de operators de aardgasbehandelingsinstallatie, het veiligstellen van de installatie met de uitgifte van werkvergunningen en het bepalen van de hoeveelheid aardgas (Nm3/uur) aan de hand van meer dan 50 contracten. Een schermindeling kan door de operator zelf gemaakt worden, door de flexibiliteit en schaalbaarheid van het systeem. Het bedienen van de applicaties wordt gedaan met enkel één toetsenbord en muis. Lamko Evers: “De operators hadden een hele korte gewenningsperiode bij het in gebruik nemen en zijn erg tevreden met deze prettige en gebruiksvriendelijke oplossing.”
Noordgastransport desk

Controlekamer meubilair voor sta- en zitpositie
Noordgastransport heeft voor de nieuwe CCR gekozen voor een desk die uitermate geschikt is voor een 4x2 opstelling. Het onderstel van de desk is opgebouwd met twee poten die met elkaar verbonden zijn met een techniekruimte. Het werkblad en de monitoren zijn afzonderlijk van elkaar elektronisch in hoogte verstelbaar. Hierdoor kunnen de monitoren lager geplaatst worden dan het werkblad. Lamko Evers: “De operators zijn tevreden met de gebruiksvriendelijkheid van de desk, de sta/zit functie ervaren zij als prettig.”
 

Achterkant desk Noordgasttransport EIZOUitstekend beeldkwaliteit met de EIZO deskmonitoren
De werkplek is ingericht met acht 24” EIZO Full HD monitoren De monitoren zijn gemonteerd in een 4x2 opstelling. Een belangrijke eigenschap is de ultradunne schermrand, hiermee zijn de monitoren ideaal voor de 4x2 opstelling. De monitoren hebben verder bijzonder sterke eigenschappen op het gebied van beeldkwaliteit en ergonomie. Dankzij de automatische helderheid en ontspiegeld beeldoppervlak, blinkt de monitor uit in een zeer gedetailleerde en voortreffelijke beeldweergave. De hybride besturing van de helderheid zorgt voor beelden zonder flikkering