NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Nieuwe technologie voor het Securitas Operations Center

ILogo Securitasn opdracht van Securitas heeft Inter Visual Systems in het nieuwe Securitas Operations Center 11 werkplekken voorzien van techniek. De Securitas alarmcentrale behoort tot de top 3 van grootste PAC’s in Nederland. De alarmcentrale is ingericht voor de ontvangst van nagenoeg alle gangbare analoge en digitale alarmoverdragers. De dienstverlening is verdeeld in 4 segmenten; namelijk de Controlroom, het Video Monitoring Center, de High Security Room en het Dispatch Center.

Op de Controlroom zijn zowel zakelijke als particuliere klanten aangesloten. Vanuit de Controlroom worden alarmsystemen gemonitord, alarmmeldingen verwerkt en via beeldverbinding geverifieerd. Op het Video Monitoring Center wordt actieve videodienstverlening uitgevoerd. Op basis van vastgestelde protocollen kan de alarmcentrale op afstand door de camera gegenereerde alarmmeldingen verifiëren en  toezicht houden bij calamiteiten. De High Security Room monitort high risk woningen, panden, objecten, auto’s en personen. Elke klant op de High Security Room heeft specifieke beveiligingsbehoeften. Securitas Operations CenterNaast de hoge prioriteit die voor de alarmmeldingen bij deze abonnementen geldt, wordt elk opvolgingsprotocol in samenspraak met de klant opgesteld. Dit in tegenstelling tot de standaardabonnementen, waar alleen het standaard opvolgingsprotocol wordt gevolgd. Vanuit het Dispatch Center worden de mobiele surveillanten aangestuurd. Naast deze aansturing bewaken zij ook de veiligheid van de surveillanten en de guards op locatie.

Wouter Claessens, Projectmanager, bij Securitas licht toe: “Om de groeiende klantenkring in de toekomst ook goed van dienst te zijn hebben wij de alarmcentrale uitgebreid. Naast het vergroten van de alarmcentrale is er ook gekeken naar het verhogen van de efficiëntie. De alarmcentrale is namelijk een belangrijke aspect van de totale dienstverlening, dit moet terugkomen in de uitstraling en inrichting van de nieuwe alarmcentrale.”

Securitas Operations CenterBediening systeem met één toetsenbord en muis met U-Switch
Om het bedieningsgemak in het Securitas Operations Center te verhogen heeft Securitas gekozen voor het bedienen van de bronsystemen met enkel één toetsenbord en muis. De IHSE Draco U-Switch schakelt de muis automatisch tussen bronnen. Hierdoor bedienen operators efficiënt alle applicaties en binnenkomende camerastreams. Met hot-key combinaties schakelen operators eenvoudig tussen verschillende systemen. Wouter Claessens: “Het werkt erg prettig met één muis en één toetsenbord. De U-Switch levert ons gebruiksgemak en een efficiëntere alarmafhandeling.”

Vier monitoren als één display
Binnen het Securitas Operatons Center werken operators met meerdere programma’s. Om het werken overzichtelijker en efficiënter te maken is per werkplek gekozen voor twee 43 inch LG monitoren met 4K UHD resolutie, wat neerkomt op 4 keer meer pixels dan Full HD. Operators bekijken eenvoudig 4 programma’s per scherm, zonder hinderlijke randen tussen de programma’s. De schermen hebben vanuit ergonomisch oogpunt geen last van reflectie en lichtinval door het anti-glare scherm.

Securitas Operations CenterSpeciale videokaarten voor 4K UHD aansturing
Elke werkplek in het Securitas Operations Center beschikt over twee PC’s die alle videobeelden en applicaties tonen. De PC’s zijn voorzien van speciale videokaarten voor het probleemloos aansturen van de 4K UHD monitoren. De software op de videokaart maakt het mogelijk om kaders te definiëren binnen het bureaublad van de PC’s. De videokaarten tonen alle content in uitstekende beeldkwaliteit. Wouter Claessens: “Het werken met deze nieuwe techniek wordt als prettig ervaren en biedt een meerwaarde voor de operator. Onze uiteindelijke wens is om alle werkplekken uit te rusten met deze techniek.”