NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Nieuwe videowall Penitentiaire Inrichting Lelystad

Logo Penitentiaire Inrichting LelystadIn opdracht van Penitentiaire Inrichting Lelystad (PI Lelystad) heeft Inter Visual Systems de centrale meldkamer voorzien van een nieuwe videowall. Vanuit de centrale meldkamer wordt het hoofdgebouw bewaakt. PI Lelystad biedt plaats aan circa 580 gedetineerden.

Tabe Kooistra, Manager Centrale Meldkamer bij PI Lelystad licht toe: “De behoeften vanuit PI Lelystad om de videowall in de centrale meldkamer te vervangen is ontstaan omdat er in de loop der jaren een veelvoud aan monitoren bijgeplaatst zijn. Hierdoor voldeed de centrale meldkamer niet meer aan de huidige ergonomische normen. Daarnaast bestond de meldkamer ondertussen al 20 jaar.”

Penitentiaire InrichtingLogo Penitentiaire Inrichting Lelystad LelystadVideowall met full HD displays en ultra smalle randen
In de centrale meldkamer van PI Lelystad is de nieuwe videowall opgebouwd uit vier KVD5521 displays met externe voedingen, Sense X technologie en een NGP-400 controller voor de aansturing. De KVD5521 displays hebben ultra smalle randen die zorgen voor uitstekende visuele prestaties, zodat operators naar een constant en egaal beeld kijken. Met de NGP-400 controller is de centrale meldkamer ook voorbereid op de migratie naar IP-camera’s.

Externe voedingen voor eenvoudig onderhoud
PI Lelystad heeft er voor gekozen om de voedingen van de videowall buiten de centrale meldkamer te plaatsen. Hierdoor kan er eenvoudig onderhoud gepleegd worden, zonder overlast in de centrale meldkamer en onderbreking van de videowall. Door de voedingen buiten de centrale meldkamer te plaatsen is de tempratuur in de meldkamer beheersbaar. In het verleden liep de temperatuur nog wel eens hoog op. Daarnaast zijn de voedingen redundant uitgevoerd. Wanneer een voeding uitvalt, neemt Penitentiaire Inrichting Lelystadde redundante voeding deze automatisch over. Hierdoor blijft de continuïteit van de videowall in de centrale meldkamer te allen tijde gewaarborgd.

Sense X technologie voor automatische beeldkalibratie
De nieuwe videowall van PI Lelystad is voorzien van Sense X technologie. Hierdoor wordt de kleur en helderheid van de displays automatisch gekalibreerd en ontstaan er geen verschillen tussen de displays. Daarnaast zorgt geoptimaliseerde helderheid voor minder vermoeidheid bij operators. Tabe Kooistra: “De operators hebben in het begin erg moeten wennen. Het is namelijk een groot verschil: we zijn van een verouderde naar een up-to-date meldkamer gegaan. Het beeld is scherp en het is nu één geheel, waardoor de videowall overzichtelijk en logisch ingedeeld is.”

Wij helpen u graag verder!

Bart Groot
Account Manager
Bel: 026 319 69 69

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Bart Groot
Account Manager
Bel: 026 319 69 69

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Bart »