NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

PostNL

Opdracht
In de Benelux biedt PostNL als modern pakkettenbedrijf alles wat te maken heeft met pakketten versturen en bezorgen. Daarnaast sorteert en bezorgt PostNL met nieuwe technische oplossingen nog steeds de post in Nederland, maar op een slimmere manier.

PostNL heeft Inter Visual Systems gevraagd de meldkamer opnieuw in te richten. De control room van PostNL bewaakt en coördineert de verwerking van het sorteerproces van PostNL, bewaakt de transportprocessen en coördineert bij incidenten.

Michiel Staal, Business Analist Operations bij PostNL, licht de behoefte van PostNL toe: “De hoeveelheid informatie waarmee onze control room te maken heeft is groot. Gezien het groeiend aantal informatiebronnen en de wisselende informatiebehoefte in geval van incidenten waren flexibiliteit en schaalbaarheid bovendien belangrijke requirements voor het opschalen van onze control room.”

Oplossing
In de meldkamer heeft Inter Visual Systems iDDS geïmplementeerd en hiermee drie werkplekken ingericht. Hiervan zijn twee werkplekken voorzien van iDDS met zes EIZO 23" LCD Displays met een full HD (1920x1080) resolutie. Daarnaast is er een centrale overzichtswerkplek ingericht met iDDS en drie EIZO 23" LCD Displays. Alle werkplekken zijn bovendien voorzien van een touch panel met de iDDS Control App. Hiermee kunnen de operators eenvoudig bronapplicaties schakelen en weergeven op hun werkplek.

De drie werkplekken worden hoofdzakelijk gebruikt voor weergave van de Citrix/Windows omgeving waarbinnen alle PostNL-systemen en -applicaties benaderd kunnen worden. Met het dynamisch toewijzen van bronnen op meerdere posities kan elke operator zijn eigen voorkeursindeling op de werkplek kiezen.

Er is tevens een overzichtsscherm geleverd, dat is opgebouwd met zes Full-HD 42” LCD overzichtsdisplays. Met de eerder genoemde iDDS Control App kunnen zij de overzichtswand inzetten voor dashboardapplicaties waarbij informatie dus gedeeld kan worden tussen de operators.

Meerwaarde
Dat de keuze voor iDDS niet alleen op technische gronden is gemaakt, bleek uit de toelichting van Michiel Staal: “In de praktijk bleek dat er goed gekeken moest worden naar de vorm, inhoud en schaalbaarheid van de bronapplicaties (o.a. web-applicaties, websites, losse systemen, etc.), en hoe deze op één of meerdere schermen getoond kunnen worden. Vanwege de ervaring met dit soort vraagstukken in soortgelijke meldkamertoepassingen hebben we gekozen voor Inter Visual Systems.”

"De hoeveelheid informatie die onze operators nu kunnen weergeven en het overzicht dat daaruit voortkomt, is behoorlijk toegenomen. De hoeveelheid schermoppervlak helpt bij het verwerken hiervan, evenals de wijze waarop we met iDDS bronnen op meerdere posities kunnen tonen of bedienen. Operators kunnen hun proces beheersen en informatie over de logistieke keten als een dashboard op de overzichtsschermen weergeven. Dit zijn belangrijke uitgangspunten die in dit project zijn behaald.”

Voor het operationeel houden van iDDS in de control room heeft PostNL een beheercontract afgesloten. Hiermee heeft PostNL zich verzekerd van functionaliteit voor haar operators. Hierbij heeft Inter Visual Systems middels een beveiligde verbinding op afstand toegang om werkplekken te benaderen en eventuele issues te verhelpen of operators te ondersteunen.


Terug naar referenties

Wij helpen u graag verder!

Maikel Derksen
Business Team Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Maikel Derksen
Business Team Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Maikel »