NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Rijkswaterstaat, VC-NON

Opdracht
De Verkeerscentrale Noord- en Oost-Nederland (VC-NON) maakt deel uit van het netwerk van Rijkswaterstaat voor de coördinatie van het verkeer op de rijkswegen. Vanuit deze control room worden verkeersstromen gemonitord in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Essentieel hierbij is een betrouwbaar, hoogwaardig visualisatiesysteem.

Oplossing
Inter Visual Systems heeft bij VC-NON een ‘shared display wall’-concept geïmplementeerd. Concreet houdt dit in dat meerdere operators gelijktijdig op dezelfde display walls kunnen kijken. Met behulp van duizenden sensoren en camera’s kijkt men naar ‘real time’ verkeersbeelden die op grote display walls worden weergegeven. Aan de hand van hoogwaardige technieken worden de verschillende verkeersstromen continu gemanaged. Zo kan adequaat gereageerd worden bij calamiteiten, als files of ongelukken. Hulp kan snel ingeschakeld worden. Ook het vroegtijdig aanbevelen van alternatieve routes kan veel ongemakken voorkomen. De verkeersleiders hebben de beschikking over een intuïtief besturingssysteem waarmee via een touch panel de verschillende apparatuur en diensten bediend worden.


Meerwaarde
Inter Visual Systems is specialist in het inrichten van control rooms. Rijkswaterstaat beschikt over een verkeerscentrale met een gegarandeerd duurzaam systeem, gemaakt voor 24/7 gebruik. Het ‘shared display wall’-systeem draagt bij aan effectieve communicatie en samenwerking. Iedere operator heeft een specialistische inbreng. De combinatie met een goede lay-out van gegevens op de display wall leidt het team naar het gemeenschappelijke doel: een optimale en veilige doorstroming van het verkeer.

Download de referentiesheet.

Bekijk hier een impressie van deze verkeerscentrale (bron: de Gelderlander):

Terug naar Referenties

Wij helpen u graag verder!

Maikel Derksen
Business Team Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Maikel Derksen
Business Team Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Maikel »