NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Universiteit Twente

Opdracht
De Universiteit Twente (UT) is een ondernemende researchuniversiteit, bekend om haar innovativiteit. Voor het grote publiek blijkt dit uit de succesvolle deelnames aan de World Solar Challenge in Australië! Het innovatieve karakter van de Universiteit wordt direct duidelijk bij het betreden van het campusterrein. Daar treft men de beveiligingsloge aan, van waaruit de 140 hectare campusoppervlakte op 24/7 basis wordt bewaakt. In opdracht van de UT heeft Inter Visual Systems de meldkamer voorzien van twee dynamische werkplekken, inclusief een geavanceerd bediensysteem.

Oplossing
De beveiligingsloge is voorzien van acht 42” Barco full-HD LCD displays, die in een 4x2 opstelling zijn geplaatst. De bijbehorende operator desk is ingericht voor twee beveiligingsbeambten. Operator 1 werkt op een Microsoft Office applicatie op een LCD display op de desk, die verbonden is met de LCD display wand. Operator 2 werkt via dezelfde Microsoft Office PC direct op de display wall. Het systeem staat in verbinding met alle bestaande (video-)bronnen en systemen van de UT. Op de displaywand worden de surveillance beelden weergegeven van de faculteiten en overige gebouwen op de campus. Verder is een geografisch overzicht van het brandmeldingsysteem zichtbaar en wordt het toegangscontrolesysteem gevisualiseerd. Kritische gebieden zijn gemarkeerd en de operator wordt automatisch door het systeem geattendeerd op elke persoon die probeert een ruimte te betreden, waarvoor hij/zij niet bevoegd is.

De surveillancebeelden worden geobserveerd en conform de wetgeving opgeslagen voor een periode van minimaal 72 uur. Verder beschikt men over AMX besturing waarmee dynamisch geschakeld kan worden tussen diverse bronnen en surveillancebeelden.

Meerwaarde
Met deze high-end meldkameroplossing anticipeert de UT op toekomstige ontwikkelingen. De beveiliging is naar een hoger niveau getild, maar de innovaties gaan verder! Zo wordt in 2010 een nieuwe telefooncentrale geïmplementeerd, die volledig via de AMX touchpanel zal worden bediend. Verder zal er een verlichtingsplan rondom de bewakingscamera’s worden opgesteld met als doel de surveillancebeelden nog scherper te kunnen visualiseren en wordt het CCTV-systeem uitgebreid met video contentanalyse voor proactieve beveiliging. Met het compleet vernieuwde systeem is de beveiliging van de campus gecentraliseerd en verder geoptimaliseerd met behulp van innovatieve systemen, die passen bij de filosofie van de Universiteit Twente.

Download de referentiesheet.

Wij helpen u graag verder!

Maikel Derksen
Business Team Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Maikel Derksen
Business Team Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Maikel »