NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Referentie Universiteit Utrecht

Nieuwe beveiligingsloge Universiteit Utrecht
In opdracht van Universiteit Utrecht heeft Inter Visual Systems de nieuwe centrale beveiligingsloge gerealiseerd. De Universiteit Utrecht (UU) is met meer dan 30.000 studenten een van de grootste universiteiten van Nederland. Een onderdeel van de Universiteit Utrecht is het Facilitair Service Center (FSC). Zij verzorgen samen de beveiliging van 150 panden van de Universiteit Utrecht.

De vorige beveiligingsloge van de Universiteit Utrecht was op een verouderde locatie met apparatuur die aan vervanging toe was. Het bestuur heeft de beslissing genomen om te gaan centraliseren. Hierdoor is er een geheel nieuwe beveiligingsloge gebouwd, waarmee de gehele campus en alle faculteitsgebouwen bewaakt worden.  

André de Beus, Specialist Security bij Universiteit UtrechtUniversiteit Utrecht licht toe: “Met het compleet vernieuwde systeem is de beveiligingsloge van Universiteit Utrecht gecentraliseerd en anticipeert het op de laatste ontwikkelingen. De slimheid van het systeem zit in de software. Het systeem is volledig geïntegreerd met het beveiligingsplatform van Genetec, hierdoor is de beveiliging naar een hoger niveau getild”.

Koppeling met beveiligingsplatform van Genetec
De beveiligingsloge van Universiteit Utrecht is voorzien van een Barco 55” full HD overzichtsscherm. Middels dit scherm kunnen camerabeelden en applicaties getoond worden. Het unieke aan het systeem is de integratie met het beveiligingsplatform van Genetec. Met dit beveiligingsplatform kunnen IP-bewakingssystemen naadloos verbonden worden binnen één intuïtieve interface, waardoor beveiligingsactiviteiten vereenvoudigd worden.
Universiteit Utrecht
Vernieuwde KVM oplossing
In de beveiligingsloge zijn drie werkplekken waar beveiligingsmedewerkers het systeem bedienen middels een vernieuwde KVM oplossing. Met slechts één muis en toetsenbord kan het systeem efficiënt worden bediend. Daarnaast creëert dit ook een clean desk. Het systeem staat in verbinding met alle beveiligingsbeelden en toegangscontroles van de Universiteit Utrecht. Zodoende kunnen beelden weergegeven worden van alle panden, faculteiten en overige gebouwen op de campus. De beveiligingsbeambten worden automatisch op meldingen en gebeurtenissen geattendeerd door het systeem.

Terug naar Referenties

Wij helpen u graag verder!

Bart Groot
Account Manager
Bel: 026 319 69 69

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Bart Groot
Account Manager
Bel: 026 319 69 69

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Bart »