NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Referentie Waterwolftunnel

De Waterwolftunnel (van 800 meter lang) maakt onderdeel uit van de N201 en ligt onder de Ringvaart in de Haarlemmermeer. Met de aanleg van de Waterwolftunnel en de omlegging van de N201 is de bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid in de gemeenten Aalsmeer, De Ronde Venen, Haarlemmermeer en Uithoorn verbeterd.

Opdracht
Siemens is verantwoordelijk voor de levering en installatie van alle tunnel technische installaties. Zij hebben Inter Visual Systems gevraagd het control room systeem te leveren en installeren waarmee op afstand de veiligheid in de tunnel gecontroleerd en eventueel bijgestuurd kan worden. Bij incidenten in de tunnel vormen de tunneloperators in de verkeerscentrale de eerste schakel in de incidentbestrijding. Zij activeren verkeersmaatregelen, evacueren de tunnel en waarschuwen de hulpdiensten. Het is hun doel om de veiligheid van de weggebruikers te garanderen en de doorstroming na een incident zo spoedig mogelijk te herstellen.

Klik op de afbeelding om naar het foto-album te gaan

Oplossing
Voor de tunneloperators is een dubbele operatordesk geplaatst. Deze ergonomisch ingerichte operatordesk, die voorzien is van meerdere 24/7 displays, biedt ruimte aan twee tunneloperators en is uitgerust met het Inter Multifunctioneel Aanraak Paneel (iMAP). Voor een overview van diverse applicaties en CCTV-beelden is er een Barco videowall geplaatst.

Lees meer over iMAP

iMAP
Met iMAP worden diverse bedien- en communicatiemiddelen in de verkeerscentrale geïntegreerd. iMAP is het Inter Multifunctioneel Aanraak Paneel; een touch panel met een speciaal voor controlroom-toepassingen ontworpen graphical-user-interface (GUI). Door separate installaties zoals telefonie en intercom in iMAP onder te brengen kan alle communicatie middels één uniforme bediening afgewikkeld worden, wat bijdraagt aan de efficiency en slagvaardigheid van de tunneloperators.

Meldkamer Waterwolftunnel voorzien van Barco Videowall met Projectie Cubes voor Overview
Lees meer over overview

 

Overview
Voor een overzicht van alle CCTV-beelden en bedienapplicaties is, in aanvulling op diverse displays op de operatordesk, een overview videowall van Barco geplaatst. Deze oplossing, bestaande uit Barco OLF-521 projectoren, is geleverd in een 3x2 opstelling inclusief constructie voor een opstelling tegen de wand en voorzien van een zwarte, onderhoudsvriendelijke omkasting.

Meerwaarde
Provincie Noord-Holland en Siemens hebben geïnvesteerd in een flexibel en schaalbaar systeem dat is voorbereid op eventuele uitbreidingen. Zo wordt naar verwachting later dit jaar het Aquaduct Amstelhoek aangesloten op de verkeerscentrale, waarna de Abdijtunnel waarschijnlijk begin 2014 volgt.

Middels de videowall kunnen CCTV-beelden en overzichtssystemen naar wens op de videowall getoond worden. De eventuele bediening van de diverse tunnelsystemen kan uitgevoerd worden op de displays die de tunneloperators op de desk tot hun beschikking hebben. Hierbij beschikken zij met één muis-toetsenbord-combinatie over de bediening van alle applicaties. De indeling en beeldkeuze van zowel de videowall als de displays op de operatordesk kan naar wens gekozen en aangepast worden. Dit zorgt voor een efficiënt systeem dat optimaal ingericht kan worden, al naar gelang het incident of de voorkeur van de tunneloperator.

Door toevoeging van de iMAP zijn de tunneloperators in staat middels één headset en een op-maat-gemaakte userinterface alle communicatie af te wikkelen. De tunneloperators hoeven niet meer te kiezen voor separate installaties zoals telefonie of intercom, maar communiceren met de tunnel-inspecteurs, hulpdiensten of overige betrokkenen via het eenduidige, uniforme communicatiesysteem van iMAP. Dit zorgt voor verhoging van de handelingssnelheid, reductie van fouten en uiteindelijk efficiency in control.

Terug naar Referenties

Wij helpen u graag verder!

Maikel Derksen
Business Team Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Maikel Derksen
Business Team Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Maikel »