NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Referentie Wintershall

Upgrade controlekamer Wintershall
In opdracht van Wintershall heeft Inter Visual Systems de volledige controlekamer opnieuw ingericht. Wintershall levert aardgas aan de GasUnie en olie aan verschillende markten. De kernactiviteit is aardgaswinning in de Noordzee vanaf offshore platforms. Met het oog op ecologie, economie en veiligheid van de medewerkers is het van groot belang continu inzicht te hebben in de stand van zaken op de platforms. Dit wordt nu gedaan vanuit de vernieuwde controlekamer in Den Helder.

Chris Kruizinga, Process Automation Supervisor Coördinator bij Wintershall licht toe: “Wij hebben gekozen voor Inter Visual Systems, omdat zij in het verleden ook al de upgrade van de controlekamer verzorgd hebben. Hierdoor kennen zij onze systemen goed. Ik zeg altijd ‘Never Change a Winning Team’.”

Referentie WintershallUpgrade naar HD ondersteuning
De wens voor een upgrade is ontstaan, omdat voorheen de schermen geen HD ondersteunden. Wintershall is toen het migratiepad ingeslagen om de videowall te upgraden en de monitoren  te vervangen. Door de upgrade heeft de videowall weer een duidelijke functie in de controlekamer. Daarnaast is deze nu voorzien van Sense6 technologie, waarmee er continu automatisch gekalibreerd wordt. Een maximale uniformiteit in kleur en helderheid voor de volledige levensduur van de videowall is het gevolg. Tevens zijn de desks voorzien van 30 nieuwe 24” monitoren met een 16:9 aspect ratio met HD resolutie.

Revolutionair controlekamer meubilair
Wintershall heeft gekozen voor nieuwe desks die elektronisch in hoogte verstelbaar zijn. Ook zijn de desk voorzien van een dubbele monitorrail en LED verlichting. De behoefte om de desk in hoogte te verstellen komt vanuit de operators. Zij geven aan het prettig te vinden om te werken op verschillende hoogtes. Het effect op de operators is heel erg positief. Zo zijn rugklachten van een aantal operators verdwenen.Referentie Wintershall

Communicatie middels panoramische touch panelen
De oude touch panelen zijn vervangen door state-of-the-art 19” panoramische touch panelen. Het touch paneel wordt gebruikt voor telefonie, besturing van de videowall en desks, deurcontrole, alarmeringen en bediening van audio, videoconference, radio en televisie.
Chris Kruizinga: “Hiermee zijn de nieuwe bedien- en communicatiepanelen echt van deze tijd. Onze nieuwe werkplekken zijn ‘ready for the future’!”


Terug naar Referenties

Wij helpen u graag verder!

Maikel Derksen
Business Team Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Maikel Derksen
Business Team Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Maikel »