NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

New Control Room

Als onderdeel van het beursthema ‘Exciting Technology’ presenteren Inter Visual Systems en Stepup Development het project ‘The New Control Room’. Binnen dit project is gewerkt aan de wijze van samenwerken door operators in de meldkamer met mensen daarbuiten. De controlekamer van de toekomst wordt als opvallende, inspirerende en futuristische technologie getoond met de inzet van allerlei bestaande technologieën, waarbij dergelijke . U wordt meegenomen in de toekomst, waarbij augmented reality ingezet wordt om processen of installaties efficiënter te laten verlopen. U krijgt meer inzicht in het proces, ook het beheersen en besturen van de processen wordt inzichtelijker.

  

Aanleiding hiervoor is de veelvoorkomende onduidelijkheid rondom instructies vanuit de meldkamer naar de werkvloer. “Kijken we naar dezelfde leiding?”, “bedien ik de kraan die jullie bedoelen?” of “voeg ik de juiste bestandsdelen toe?” Het zijn een aantal voorbeelden waarbij misverstanden en bedienfouten op de loer liggen. Met behulp van nieuwe bedienapparatuur en de integratie met lokale instrumenten of mobiele devices, is de meldkamer in staat een gehele productie-omgeving te overzien en hier virtueel (in 3D) doorheen te bewegen waarbij hij live de bijbehorende performance data kan raadplegen en technici op locatie kan aansturen. Vooral de directe communicatie met de operationele vloer biedt tal van mogelijkheden.

  

Voor het New Control Room project zijn drie aspecten samengebracht om de mogelijkheden voor deze ontwikkeling duidelijk te maken: De interactieve bediening, de Overview oplossingen en de Advanced Field Information (AFI).

Interactieve bediening
Interactieve bediening houdt in dat bediening, taken en handelingen uitgewisseld kunnen worden tussen operators in de meldkamer onderling, maar desgewenst ook (deels) door mensen ‘in het veld’ uitgevoerd kunnen worden. Door de integratie van bewezen meldkameroplossingen zoals iMAP 2.0 met mobiele devices en het koppelen van lokale bedieninstrumenten kunnen processen in teamverband zo optimaal mogelijk aangestuurd worden.

Overview visualisatie
In de meldkamer zijn ‘situational awareness’ en het creëren en behouden van een overzicht of ‘common operational picture’ essentieel. Om die reden wordt er in nagenoeg elke controlekamer gebruik gemaakt van een videowall waarop een statusoverzicht of live beeldinformatie wordt gevisualiseerd. Het geeft de operators overzicht en inzicht in de totale situatie. Het gebruik van videowalls veranderd, maar de aanwezigheid van dergelijke oplossingen staat in veel situaties buiten kijf. In samenwerking met Barco wordt technologie getoond waarmee 3D visualisatie mogelijk wordt gemaakt, die aansluit op de Advanced Field Information.

Advanced Field Information
Advanced Field Informatie (hierna afgekort als AFI) is gebaseerd op actuele camerabeelden die door mobiele apparaten worden geanalyseerd en waaraan data uit verschillende meet- en regelsystemen als augmented reality toegevoegd wordt. Door deze ‘augmented reality’ te integreren met locatie-informatie van mobiele instrumenten of lokale objecten weten operators in de meldkamer bovendien waar hun technici zich bevinden en kunnen zij het juiste ‘augmented reality dashboard’ delen met de technici ter plaatse. Dit biedt vele voordelen:

  • 3D weergave van objecten of installaties
  • Weergave van augmented data in de 3D weergave
  • Klikbare componenten in de 3D weergave om data of bediening op te roepen
  • Synchroon meekijken door de meldkamer met de specialist ter plaatse
  • Overzichtsinformatie vanuit de meldkamer naar de specialist op locatie ‘pushen”

 

Meer weten?
Wilt u meer weten over de integratie van Advanced Field Information in uw meldkamer? Meld u gratis aan als bezoeker en kom naar de World of Technology & Science. direct aanmelden kan via deze link. Hier wordt deze integratie voor het eerst live gedemonstreerd en kunt u met de specialisten van Inter Visual Systems en Stepup Development in gesprek.

 

Wij helpen u graag verder!

Maikel Derksen
Business Team Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Maikel Derksen
Business Team Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Maikel »