NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Referentie LUMC

LUMC, afd Radiotherapie - Multidisciplinaire OverlegruimteDe afdeling Radiotherapie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) vergadert dagelijks in een high-end ruimte voor hun multi disciplinair overleg (MDO) met een collega ziekenhuis. Inter Visual Systems ontwikkelde hiervoor de flexibele audiovisuele inrichting op maat. Deze maatwerkoplossing is een antwoord op de expliciete behoefte aan een eenvoudig bedienbare ruimte, die multifunctioneel inzetbaar is. Het LUMC gebruikt nu dagelijks deze ruimte voor vergaderingen, presentaties en patiëntbesprekingen met collega’s binnen en buiten het umc. In alle gevallen kan videoconference ingezet worden.

Multifunctioneel maatwerk
“Wij hebben heel bewust voor Inter Visual Systems gekozen, omdat het de enige partij was die met onze specifieke wensen rekening kon houden. Een belangrijk uitgangspunt was dat de ruimte multifunctioneel inzetbaar moest zijn voor vergaderingen, presentaties en patiëntbesprekingen, met videoconference contact met de buitenwereld.” aldus Ruud van Beelen, IT-beheerder Klinische Oncologie-Radiotherapie bij het LUMC. Voor de dagelijkse multidisciplinaire patiëntbesprekingen in deze ruimte maakt het LUMC gebruik van het Polycom Group 700 videoconference systeem. Door de tweede camera die achterin de ruimte is geplaatst, kunnen ook presentaties via videoconference op afstand bijgewoond worden. De bi-directionele audioverbinding zorgt voor optimale interactie.

LUMC maatwerk bedieningsinterfaceKwaliteit en gebruiksgemak
“Zelf-service mogelijkheden evenals de betrouwbaarheid van apparatuur speelden een belangrijke rol om zo een zorgeloze ruimte te realiseren,” licht Ruud verder toe. “Veel MDO’s vinden namelijk aan het eind van de dag plaats, wanneer er geen ondersteunend personeel meer in huis is.” Zo bedient het LUMC alle functies (beeld, geluid en verlichting) in de ruimte met de custom-made interface op het 7 inch AMX touchpaneel. Een voorbeeld van de intuïtieve bediening is dat de gebruiker actuele previews ziet van de beeldbronnen die gekozen kunnen worden.

Sparringpartner
Het LUMC had een heldere wensenlijst. Ruud van Beelen: “Onze ervaring was dat andere partijen ‘kant-en-klare’ oplossingen aanbieden met weinig ruimte voor eigen inbreng. Het was heel prettig om vooraf op technisch inhoudelijk niveau te overleggen met de juiste personen bij Inter Visual Systems om tot een goed ontwerp te komen.”


LUMC, iMDO - Inter Multidisciplinaire OverlegruimteThijs Assink, Accountmanager Inter Visual Systems, licht enkele keuzes toe: “LUMC stelde hoge eisen aan de beeldkwaliteit. Vanwege de afmeting van de ruimte is gekozen voor twee laserprojectoren van Sony om hun goede beeldkwaliteit en het minimaal benodigde onderhoud. Voor een goede verstaanbaarheid in de gehele ruimte zijn plafondspeakers geplaatst, in combinatie met front speakers voor het tonen van video’s. Content is eenvoudig draadloos te delen met Barco ClickShare. Als alternatief zijn daarnaast vaste inprikpunten aanwezig.”

De zorgvuldige keuzes die in het voortraject zijn gemaakt, hebben geleid tot een zeer comfortabele, praktisch inzetbare ruimte die – sinds de oplevering in april 2014 – dagelijks wordt gebruikt.

Terug naar Referenties

Wij helpen u graag verder!

Thijs Assink
Account Manager
Bel: +31 6 57937417

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Thijs Assink
Account Manager
Bel: +31 6 57937417

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Thijs »