NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Medisch Centrum Alkmaar

Medisch Centrum Alkmaar is een topklinisch opleidingsziekenhuis dat specialistische zorg levert en zich hoofdzakelijk richt op de regio Noord-Holland Noord. Onlangs heeft het ziekenhuis de multidisciplinaire overlegruimte (MDO-ruimte) in gebruik genomen. Met een feestelijke opening is deze high-end ruimte opengesteld voor multidisciplinaire patiëntenbesprekingen door afdelingen, zoals Radiologie, Oncologie, Hematologie en Pathologie, geregeld via video conference.

Geavanceerd audiovisueel systeem
Multidisciplinaire bespreekruimte - Medisch Centrum AlkmaarDe MDO-ruimte is door Inter Visual Systems voorzien van een geavanceerd audiovisueel systeem: video conference, visualisatie, geluid en bediening. Met het video conference systeem, kunnen de frequente overleggen met andere ziekenhuizen snel en gemakkelijk gevoerd worden. De set is uitgevoerd met twee 70” LCD monitoren met full HD resolutie.

Verder zijn er twee WUXGA projectoren met DICOM preset. Deze bevinden zich links en rechts van de LCD's, waardoor presentaties en foto’s voor iedereen in de zaal goed zichtbaar zijn. Hierop kunnen beelden worden doorgeschakeld vanaf de katheder, evenals van de zitplaatsen van de radioloog, de patholoog en de oncoloog. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van iPVS, de oplossing waarmee twee diagnostische beelden worden gedupliceerd (ofwel gekloond) op de projectieschermen. Ook kan de presentatie van de video conference gesprekspartners tijdens een video conference call worden weergegeven. Dit complete systeem is heel eenvoudig te bedienen met het touch panel.

Multidisciplinaire bespreekruimte - Medisch Centrum Alkmaar
Meerwaarde
De MDO-ruimte biedt het MCA flexibiliteit. Met de nieuwe AV-inrichting is de ruimte geschikt voor video conference calls, patiëntbesprekingen, colleges, etc. Dankzij de gebruiksvriendelijk user interface is het systeem te bedienen door iedereen.
Tevens maakt het MCA met het video conference systeem een grote stap in efficiëntie. "Voor sommige multidisciplinaire oncologie besprekingen zijn medische specialisten uit andere centra aanwezig. Door videoconferencing toe te passen, kunnen zij hun specialistische kennis met ons delen zonder tijdverlies door files.", aldus Henk Bakker, Sectorhoofd Medische Techniek & Communicatie.


Henk Bakker: “Het MCA had al goede ervaringen opgedaan met Inter Visual Systems. We hebben nu weer voor hun gekozen, omdat ze veel ervaring hebben met het opbouwen van grote complexe audiovisuele ruimten.”

Download de referentiesheet.

Terug naar Referenties

Wij helpen u graag verder!

Geert Jansen
Senior Account Manager
Bel: +31 6 22799982

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Geert Jansen
Senior Account Manager
Bel: +31 6 22799982

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Geert »