NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Rijnstate - Hybride OK

In de nieuwe hybride OK van ziekenhuis Rijnstate werkt men met het beelddistributiesysteem over IP van Inter Visual Systems. Het operatiekamercentrum zocht een flexibel en gebruiksvriendelijk systeem, waarmee medewerkers zich maximaal op de chirurgische ingreep kunnen focussen. Geheel volgens planning is de hypermoderne operatiekamer begin december 2013 in gebruik genomen.

Hybride OK Rijnstate Arnhem

Toekomstvisie
De OK-over-IP oplossing van Inter Visual Systems sluit goed aan bij de efficiënte werkwijze en toekomstvisie die Rijnstate met de hybride operatiekamer voor ogen heeft. Deze hybride OK van ruim 70m2 biedt naast de reguliere digitale OK-inrichting ook ruimte aan beeldvormende medische apparatuur, zoals het vast gemonteerde röntgen angiosysteem. Het grote voordeel is dat zowel open als gesloten operaties onder hoogwaardige röntgendoorlichting kunnen worden uitgevoerd.

Hybride OK Rijnstate Arnhem - beelddistributie over IP van Inter Visual SystemsIntuïtief in gebruik
Als projectmanager is Bart Klein verantwoordelijk voor het waarborgen van de functionaliteit voor de gebruikers van de Hybride OK. “Wij wilden flexibel beeldbronnen kunnen tonen. Dit vraagt om een intuïtief systeem dat weinig uitleg behoeft, omdat het bestemd is voor een grote en diverse groep gebruikers.”

Via het gebruiksvriendelijke touch paneel bedient de operatieassistent of de chirurg het complete beeld- en geluidssysteem. “We hebben 10 beeldvormende apparaten (beeldbronnen), die we kunnen tonen op 5 beeldschermen aan pendels en 3 grote beeldschermen aan de wanden (beelddoelen). Voor een flexibele werkwijze zijn er op 2 plaatsen in de operatiekamer touch panelen ingebouwd van waaruit we het systeem kunnen bedienen.”

Hybride OK Rijnstate Arnhem - beelddistributie over IP van Inter Visual Systems, groen licht
Snelle acceptatie
De bediening is eenvoudig te begrijpen door eigenschappen als: live previewbeeld van elke beeldbron, alleen weergeven van aangesloten apparatuur en de mogelijkheid om presets op te slaan. De meest gebruikte functies vindt men terug op het hoofdscherm. Daarnaast zijn aanvullende modules op aparte tabbladen weergegeven, zoals de bediening van de plafondcamera’s, de audio voor radio of MP3-speler en bellen met de buitenwereld vanaf de Hybride OK.

Volgens planning is de Hybride OK begin december 2013 in gebruik genomen. “Het systeem is snel geaccepteerd door onze gebruikers. Het voldoet ruimschoots aan de verwachtingen en ziet er zelfs mooier uit dan verwacht.”

Hybride OK Rijnstate Arnhem - beelddistributie over IP van Inter Visual Systems, 2 bedieningspanelen
iOK Beelddistributie door Inter Visual Systems
Rijnstate heeft gekozen voor signaaldistributie over een IP-infrastructuur speciaal ontworpen voor de veeleisende medische omgeving. iOK van Inter Visual Systems onderscheidt zich door:

  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Flexibele en eenvoudige integratie van nieuwe apparatuur (Automatisch schalend)
  • 1 universele aansluiting voor alle apparatuur
  • 100% beeldroutering over IP
  • Ongecomprimeerde data-overdracht
  • Vaste ultra lage latency
  • Toekomstgerichtheid
  • Maatwerk


Download de referentiesheet.

Terug naar Referenties

Wij helpen u graag verder!

Piëtte Hoogendoorn
Account Manager
Bel: +31 (0)6 13968646

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Piëtte Hoogendoorn
Account Manager
Bel: +31 (0)6 13968646

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Piëtte »