NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Rivierenland Tiel - Operatiekamers

Met iMAS van Inter Visual Systems breidt Ziekenhuis Rivierenland Tiel haar beeldopslag capaciteit uit van 2 naar 7 operatiekamers. Met het Inter Medical Archiving System (iMAS) kunnen de medisch specialisten straks op alle OK’s patiënt-gekoppelde opnames maken van de chirurgische ingreep. De video-opnames zijn bedoeld voor een vollediger beeldverslaglegging, waarmee voldaan wordt aan de plicht om ‘critical views’ vast te leggen. 

Ziekenhuis Rivierenland heeft enige tijd gezocht naar een voor hen geschikt video content systeem, waarbij uiteindelijk iMAS als enige aan de eisen bleek te voldoen. Willem Poldervaart, Unitmanager OK, licht toe: “We zochten een systeem dat eenvoudig bedienbaar is, waarbij achteraf geen handelingen noodzakelijk zijn. Het systeem moest geschikt zijn voor het opnemen van endoscopiebeelden, maar ook microscoopbeelden en overheadcamerabeelden. Andere eisen waren: patiëntselectie voor opname, bediening vanaf de scoop of met voetpedaal, markeren van critical views tijdens opname en wegschrijven ervan naar het EPD, instelbare bewaartermijn, eenvoudig terugkijken van opgenomen beelden vanuit EPD of webbrowser.”

Operatiebeelden tijdens een minimaal invasieve operatie
Pilot

De afgelopen maanden heeft het ziekenhuis proef gedraaid met iMAS op 1 operatiekamer. Zo kon men ervaring opdoen met het systeem en zelf ervaren of het werkelijk voldeed. “Het was een leerproces, waarin wij bij vragen of problemen steeds snel en kundig werden geholpen door Inter Visual Systems. Al met al is er een goede basis ontstaan om met vertrouwen het iMAS systeem verder uit te rollen op de gehele afdeling.”


Critical views opslaan in EPD
Rivierenland wil complete ingrepen kunnen opnemen, waarbij tijdens de ingreep essentiële fragmenten (‘critical views’) kunnen worden gemarkeerd door de medisch specialist. André te Hennepe, Afspelen opname in iMASproductspecialist iMAS, legt uit: “Bij het Ziekenhuis Rivierenland gaan we uit van een werkwijze waarbij de operatieassistent in een touch pc de patiënt selecteert in iMAS. Via knoppen op de scoop of een voetpedaal beschikt de chirurg over de functies: opname starten/stoppen, foto maken en markering plaatsen. Met de markering selecteert de chirurg de critical view, het fragment dat na de ingreep naar het EPD wordt weggeschreven. De complete opnames worden op de centrale iMAS server gearchiveerd en zijn hier terug te kijken. De Metus software richten we zo in dat na een bepaalde periode het bestand op de iMAS server automatisch wordt overschreven.”

Toekomstbestendig
Ziekenhuis Rivierenland heeft ook aan de toekomst gedacht. Willem: “Eén van de voordelen van iMAS is dat het ook nieuwe bestandsformaten aan kan, zoals 4K/Ultra HD en 3D. Als er vernieuwingen zijn in apparatuur voor endoscopische chirurgie, camerasystemen, beeldschermen of infrastructuur is iMAS eenvoudig te koppelen.” Maar eerst ligt de focus op de implementatie. “Met de opgedane ervaring met zowel de persoonlijke ondersteuning als remote support van Inter Visual Systems gaan we de uitrol met vertrouwen tegemoet.”


Terug naar Referenties

Wij helpen u graag verder!

Piëtte Hoogendoorn
Account Manager
Bel: +31 (0)6 13968646

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Piëtte Hoogendoorn
Account Manager
Bel: +31 (0)6 13968646

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Piëtte »