NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

St. Antonius Ziekenhuis, OK's-over-IP

OK-over-IP op basis van Barco Nexxis bij St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/NieuwegeinHet St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein maakt als eerste Nederlandse ziekenhuis gebruik van signaaldistributie over IP op de operatiekamer. Sinds begin oktober 2012 zijn drie digitale OK’s-over-IP volop operationeel en ervaren de gebruikers dagelijks de voordelen ervan. Het zijn de eerste 3 van in totaal 18 OK’s die system integrator Inter Visual Systems zal voorzien van haar digitale OK-over-IP oplossing op basis van Barco Nexxis.

Met de drie thorax OK’s is de eerste fase van de implementatie van OK-over-IP in het St. Antonius Ziekenhuis afgerond. De kern van de digitale OK-over-IP oplossing van Inter Visual Systems is signaaldistributie van beeld, geluid en data over een IP-netwerk op de operatiekamer. Het is een bestaande technologie die dankzij aanpassingen aan o.a. de netwerkbandbreedte nu ook toepasbaar is in de OK. Het blinkt uit in zijn eenvoud in gebruik en bediening, omdat alle aan te sluiten bronnen met een en dezelfde stekker op het netwerk worden aangesloten.

Lees meer over de verstrekte opdracht bij St. Antonius Ziekenhuis.

Eenvoud in gebruik
“Wij hebben gekozen voor deze OK-over-IP oplossing, omdat het schaalbaar en toekomstbestendig is. Maar ook vanwege de uniforme manier van signaaldistributie via één type connector, waarin je gelijk de eenvoud vindt voor de gebruiker,” verklaart Peter de Munck, Klinisch Fysicus bij het St. Antonius Ziekenhuis. “De grote winst van het systeem zit aan de gebruikerskant. Het is eenvoudig en we merken dat er maar weinig vragen over zijn. De gebruikerstraining samen met Inter Visual Systems direct na oplevering van de OK’s was voldoende.”OK-over-IP St. Antonius Ziekenhuis

Realisatie volgens planning
Over de realisatie van het project is het St. Antonius Ziekenhuis tevreden. Medisch Technicus Peter Landman licht toe: “De samenwerking met Inter Visual Systems in dit project is zeer soepel verlopen. Nieuwe technologieën zoals deze vormen meestal een uitdaging, maar het project is in goed overleg gerealiseerd en volgens planning opgeleverd.” Voor de nabije toekomst staat de verdere uitrol van signaaldistributie over IP op de agenda voor zowel de locatie Nieuwegein als de andere, nieuwe ziekenhuislocatie in Utrecht.


Terug naar Referenties

Wij helpen u graag verder!

René Steinmann
Senior Account Manager
Bel: +31 6 20506281

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

René Steinmann
Senior Account Manager
Bel: +31 6 20506281

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met René »