NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Radboudumc - Endoscopie

In het Endoscopie Centrum van Radboudumc heeft Inter Visual Systems de audiovisuele inrichting verzorgd van twee high-end endoscopische behandelkamers en een vergaderruimte. Op de behandelkamers is de volledige beeldroutering verzorgd. Bovendien wordt er via een directe verbinding gecommuniceerd met de nabij gelegen vergaderruimte. Met deze AV-faciliteiten worden enerzijds de patiëntonderzoeken op de meest geavanceerde manier uitgevoerd, anderzijds worden ze ingezet om nieuwe specialisten op te leiden.

Behandelkamer Endoscopie CentrumTwee disciplines onder één dak
Het Endoscopie Centrum is onderdeel van de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten, maar ook de afdeling Longziekten maakt gebruik van de faciliteiten. Er worden vanuit de MDL-discipline gastroscopieën, coloscopieën, sigmoïdscopieën, ERCP’s, Endo Echo’s en Enkelballon-behandelingen uitgevoerd. Op het gebied van Longziekten worden er bronchoscopieën en EBUS-behandelingen verricht.
“Onze uitdaging was om de verschillende wensen te verenigen in een oplossing, waar iedereen zich in kon vinden”, legt Jeantine van Brussel uit. Als Verpleegkundig Manager Endoscopie Centrum en Functieafdeling MDL was zij nauw betrokken bij de uitrol van dit project. “Beide disciplines hadden hun specifieke wensen die niet altijd overeenkwamen. Zo had de longarts bijvoorbeeld behoefte aan een groter beeldscherm, terwijl de MDL-arts een kleiner beeldscherm voldoende vond. Uiteindelijk zijn we tot een geschikte oplossing gekomen, waarmee het Endoscopie Centrum zijn functies optimaal vervult."

Meekijken met onderzoeken
Overlegruimte Endoscopie Centrum“Wij willen als MDL-afdeling toonaangevend zijn in Nederland; daarnaast hebben we een belangrijke onderwijsfunctie voor de MDL-specialisten in opleiding”, vertelt Jeantine. Er is dan ook een directe beeld- en geluidverbinding vanuit de vergaderruimte naar de behandelkamers. Via de overzichtscamera’s kunnen hele groepen mensen meekijken met de endoscopische onderzoeken, waardoor het team op de behandelkamer beperkt wordt tot 3 mensen. De specialist communiceert via een headset met de trainingsruimte.

Download de referentiesheet.

Terug naar Referenties

Wij helpen u graag verder!

Piëtte Hoogendoorn
Account Manager
Bel: +31 (0)6 13968646

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Piëtte Hoogendoorn
Account Manager
Bel: +31 (0)6 13968646

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Piëtte »