NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Multimediavoorzieningen 21 operatiekamers UMC Utrecht

Het UMC Utrecht heeft 21 operatiekamers - verdeeld over 2 OK-complexen - in de periode van 2014 tot 2016 geheel vernieuwd. Voorafgaand waren de twee Hybride OK's reeds verbouwd en opgeleverd in 2013. Er zijn diverse specialistische operatiekamers, maar toch zijn ze elk uniform ingericht met het iOK videorouteersysteem van Inter Visual Systems. Dit systeem wordt door de afdelingen Medisch Technologie & Klinische Fysica en Multimedia Techniek onder meer beheerd via het netwerk met het iOK Management Informatie Systeem.

Uniforme werkwijze met gebruiksvriendelijke bediening
"Op het gebruiksvriendelijk touchpaneel in de wand van iOK Beeldmanagement kiest het OK-team de monitoren waarop de beschikbare beelden - van OK-lamp, C-boog, microscoop, laparoscoop of anesthesiemonitor – getoond worden. Tevens worden in dit touchpanel audio, internetradio en plafondcamera bediend." aldus de Multimedia Consultant van het UMC Utrecht en Projectleider Multimediavoorzieningen op OK van de vernieuwde OK-complexen. Door de real-time beeldoverdracht - in HD resolutie en zonder kwaliteitsverlies - via het videorouteersysteem, is de chirurg in staat om te opereren vanaf de monitor. Dit is essentieel bij het groeiend aantal minimaal invasieve ingrepen.

UMC Utrecht OK-complex F04 - 2016

Rust op OK
Elke OK heeft een aangrenzende meekijkruimte, waar men via het videorouteersysteem kan meekijken en communiceren met het team. Dit beperkt onnodige deuropeningen en drukte op OK.

Voor een efficiënte eerstelijns support gebruikt UMC Utrecht het iOK Management Informatie Systeem voor technisch beheer vanaf de werkplek. Zo kan men bij een melding direct de status van het systeem inzien, problemen lokaliseren en sommige direct oplossen. Het reduceert wachttijden en onrust op OK.

De digitale OK van Inter Visual Systems is:

  • Eenvoudige intuïtieve touch bediening
  • Volledig IP-gebaseerd, zonder compressie van beelden en minimale latency
  • Zelf schalende software, dus probleemloos uitbreiden met nieuwe medische apparaten
  • Voorbereid op implementatie van toekomstige OK-technieken
  • en meer...

 

UMC Utrecht OK-complex F04 - Bedieningsscherm van iOK Beeldmanagement UMC Utrecht OK-complex F04 - Meekijkruimte

 

Terug naar Referenties

Wij helpen u graag verder!

René Steinmann
Senior Account Manager
Bel: +31 6 20506281

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

René Steinmann
Senior Account Manager
Bel: +31 6 20506281

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met René »