NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Referentie VU Medisch Centrum

Voor de afdeling Intensive Care Volwassenen van VUmc in Amsterdam heeft Inter Visual Systems de audiovisuele inrichting verzorgd van de nieuwe Colloquiumruimte, het skillslab en de debriefingruimte. De nieuwe ruimtes ondersteunen de intensivisten, consulenten, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals maximaal in het overdragen van patiëntinformatie en het volgen of geven van trainingen. VUmc heeft gekozen voor AV-middelen die interactie en daarmee kennisoverdracht bevorderen.

VUmc, Afd IC Volwassenen - Colloquiumruimte tijdens multidisciplinair overleg
Interactie
Voor een optimale interactie tijdens het multidisciplinair overleg is gekozen voor een Colloquiumruimte met desks en stoelen in theateropstelling. Daarnaast staan de beeldschermen op een verlaagd deel in de desks, zodat de intensivisten eroverheen kijken om contact te houden met hun publiek tijdens de dagelijkse patiëntbesprekingen.

In overleg met het VUmc zijn verscheidene projectoren getest voor het haarscherp weergeven van de vaak gedetailleerde beeldinformatie. De keuze is gevallen op twee high-end WUXGA projectoren van Canon. Daarnaast is de ruimte voorzien van een videoconference set, waarmee men beelden deelt met collega’s buiten het ziekenhuis.

VUmc - desk met specialisten presentatieplekken, incl bedieningspaneel
Clean desk
Om een optimale en prettige werksituatie te creëren in de Colloquiumruimte, is het clean desk principe als uitgangspunt genomen: audiovisuele apparatuur is ingebouwd en bekabeling is weggewerkt in de desk (kabelmanagement). De voorzitter van de vergadering kan met behulp van een gebruikersvriendelijk AMX Modero X touch panel beeld, geluid, licht en de videoconference set besturen. Op de zes werkplekken bepaalt de intensivist met een knoppenpaneel welk beeld (laptop of projector) hij/zij op het eigen beeldscherm wil zien. Op dit knoppenpaneel zit tevens de microfoonfunctie. In de Colloquiumruimte zijn diverse inprikpunten aangebracht, waarmee specialisten hun eigen laptop kunnen aansluiten.


Uniek skillslab
VUmc beschikt als een van de weinige ziekenhuizen in Nederland over een intensive care skillslab, volledig ingericht met SimMan (patiëntsimulator, uitgerust met vitale functies, klinische signalen en symptomen), meetapparatuur en audiovisuele infrastructuur voor het effectief begeleiden van trainingen. In deze simulatieruimte worden zorgprofessionals uit het ziekenhuis in een levensechte situatie getraind op technische, klinische en communicatieve vaardigheden. Beelden van het skillslab, afkomstig van twee camera’s, worden doorgegeven aan de regiekamer. In deze kamer bepaalt de specialist/trainer welke beelden zichtbaar worden gemaakt in zowel de Colloquiumruimte als in de debriefing ruimte. Hier kijkt men live mee en stuurt medewerkers aan via een live audioverbinding.

VUmc - intensive care skillslabVanuit de controle-/regiekamer worden niet alleen beelden opgeslagen en doorgestuurd, maar kan men ook een training sturen door te praten via de SimMan, instructies te geven via plafondluidsprekers (de ‘voice of God’) of toehoorders met headset in het skillslab instructies te geven. Op deze manier kan via een gesloten circuit een verrassingseffect worden gecreëerd voor een optimale training.

Over VUmc
In het academische ziekenhuis VUmc worden zorgprofessionals opgeleid tot de specialisten van morgen. De inzet van vooruitstrevende apparatuur, de indeling van de colloquiumruimte en de koppelingen tussen de verschillende ruimtes stelt de afdeling Intensive Care Volwassenen nog beter in staat om deze taak te vervullen.

Download de referentiesheet.

Terug naar Referenties

Wij helpen u graag verder!

Geert Jansen
Senior Account Manager
Bel: +31 6 22799982

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Geert Jansen
Senior Account Manager
Bel: +31 6 22799982

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Geert »