NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Ziekenhuis Bernhoven

Logo BernhovenIn april 2013 heeft Bernhoven de nieuwe hoofdlocatie in Uden in gebruik genomen. In dit nieuwe ziekenhuis, waarin de voormalige locaties Oss en Veghel zijn samengebracht, heeft Inter Visual Systems alle audiovisuele presentatiemiddelen verzorgd: ruim 70 ruimtes op 18 verschillende afdelingen.

Duidelijke wensen
“De vraag was om het gehele ziekenhuis te voorzien van kosteneffectieve presentatieoplossingen, met minimale inbreuk op het gebouw,” vertelt Harry Witlox, Project Manager bij Inter Visual Systems. “Samen met het ziekenhuis is niet alleen gekeken naar benodigde functies van de oplossingen, maar is ook gestreefd naar multifunctionele inzetbaarheid van de ruimten.” In de patiëntenruimten zorgen displays voor informatie of animatie om het verblijf prettiger te maken. In de overleg- en verblijfruimten voor medewerkers zorgen de presentatiemogelijkheden voor ondersteuning van dagelijkse werkzaamheden.

Bernhoven - Multifunctionele ruimte Intensive Care Bernhoven - Informatieborden Spoed Eisende Hulp Bernhoven - Grote voorlichtingsruimte 3x projectie Bernhoven - Multifuntionele ruimte Radiologie


Dynamische planning
De bouw van het ziekenhuis was al ver gevorderd, toen het offertetraject werd gestart. De opdracht werd begin februari geplaatst, waarna het projectteam direct is gestart om gereed te zijn voor de ingebruikname van het ziekenhuis op 1 april. Harry benadrukt dat een goede afstemming met klant, fabrikant en bouwbedrijf in deze situatie cruciaal is. “Enerzijds is het strak volgen van een planning noodzakelijk voor een snelle werkwijze, anderzijds wordt diezelfde planning steeds aangepast naar die van betrokken partijen.”

70 ruimten, 18 afdelingen
Het projectteam heeft 70 ruimten – voor het Vergader- & Opleidingscentrum, OK, IC, SEH, Verloskunde, Algemene Verpleging, Fysiotherapie, Dialyse, Facilitair en Beveiliging - uitgerust met projectie- of LED-schermen, laptopaansluitingen en bediening via een knoppenpaneel. Het gaat om ruim 30 reguliere bespreekruimten, een tweetal multidisciplinaire bespreekruimten voor het bekijken van PACS-beelden en een videoconferenceruimte.

Bernhoven - Video conference ruimte Bernhoven - Presentatieruimte Vergader- & Opleidingscentrum Bernhoven - Overzichtsmonitoren Beveiliging Bernhoven - Informatie en entertainment in lounge Kinderafdeling


Het Vergader & Opleidingscentrum is verder voorzien van een trainingsruimte met interactief whiteboard. In de voorlichtingsruimte zijn drie projectoren geplaatst op verschillende plekken, waardoor deze met of zonder tussenwand zeer breed inzetbaar is voor presentaties, trainingen of zelfs de zondagsdienst. De nieuwe muren zijn ongemoeid gelaten door pc’s, bekabeling, inprikpunten en knoppenpanelen in op maat gemaakte kastjes te plaatsen. Overige oplossingen zijn planningsborden op de OK-afdeling en de Intensive Care, weergave van camerabeelden bij de Beveiliging en digitale televisie (via streaming video) in de verloskamers, piketkamers (slaapruimten voor de verpleging) en de wachtlounges op elke afdeling.

Download het leaflet

Terug naar Referenties

Wij helpen u graag verder!

Thijs Assink
Account Manager
Bel: +31 6 57937417

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Thijs Assink
Account Manager
Bel: +31 6 57937417

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Thijs »