NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Zuyderland Heerlen

Het Heerlense ziekenhuis Zuyderland beschikt over een geheel vernieuwd OK-complex, dat bestaat uit een high-end hybride OK, 2 M.I.C. OK’s en 3 algemene operatiekamers. Hier werkt men met het beeldmanagementsysteem van Inter Visual Systems voor de beeldroutering en -opslag op de operatiekamers.

Hybride OK Zuyderland Heerlen

Beeldmanagement
Sinds de opening van de nieuwe OK’s werkt Zuyderland met een state-of-the-art beeldmanagementsysteem, waarmee men alle flexibiliteit heeft om ook in de toekomst eenvoudig uit te breiden. Met iOK beeldroutering over IP worden tijdens de operatie eenvoudig alle aanwezige beeldbronnen in de ruimte op de gewenste OK-monitoren getoond. Ook bedient men vanuit het touchpanel de videoconference voor communicatie naar buiten de OK.

Video’s van operaties terugkijken
Zuyderland zet iMAS in om procedure opnames te maken. Hierbij kan men het beeld van o.a. de scoop gedurende de gehele operatie opnemen, via handmatig start en stop-bediening. De opnames zijn vervolgens beschikbaar in iMAS Online, waar de specialisten de beelden kunnen terugkijken voor verslaglegging, maar ook downloaden om bijvoorbeeld te koppelen aan de patiëntgegevens. Daarnaast zouden de beelden van nut kunnen zijn bij (juridische) reconstructie en evaluatie van een ingreep. 
 

Zuyderland Heerlen - Digitale OK met iOK routering en iMAS beeldopslag Zuyerland Heerlen - Digitale OK met iOK routering en iMAS beeldopslag

 

Integratie met Philips röntgensysteem
Op de hybride OK werkt Zuyderland met een C-boog röntgensysteem van Philips met een eigen beeldroutering. Inter Visual Systems heeft een tweevoudige koppeling gerealiseerd, waardoor ten eerste de beelden van de C-boog beschikbaar zijn in de iOK touchbediening als bron om te routeren of op te nemen. Ten tweede zijn de beelden vanuit het iOK beeldrouteringssysteem ook beschikbaar in het Philips systeem, waarmee alle beelden ook op de grote Philips monitor getoond kunnen worden. Een mooi voorbeeld van systeemintegratie, waarmee het OK-team flexibeler kan werken.

www.zuyderland.nl


Terug naar Referenties

Wij helpen u graag verder!

Piëtte Hoogendoorn
Account Manager
Bel: +31 (0)6 13968646

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Piëtte Hoogendoorn
Account Manager
Bel: +31 (0)6 13968646

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Piëtte »