NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

De Gelderhorst

Opdracht
De Gelderhorst is een landelijk centrum voor oudere doven gevestigd in Ede. De Gelderhorst biedt (zelfstandige) huisvesting, verzorging en waar nodig verpleging. Voor zowel de zelfstandige wooneenheden als voor het verzorgingshuis heeft Inter Visual Systems een compleet communicatiesysteem gebouwd. Dit systeem is zeer bevorderlijk voor de sociale interactie tussen de bewoners onderling en met de buitenwereld.

Oplossing
Inter Visual Systems heeft voor De Gelderhorst het Video Intercom Systeem (VIS) ontwikkeld. Dankzij de ‘streaming video’ en het touchscreen van de VIS-post kunnen de dove bewoners ‘beeld’-bellen met medebewoners of met familie buiten het terrein. Ze kunnen SMS-berichten ontvangen en versturen. Bovendien zijn er alternatieven verzorgd voor de deurbel en het alarm. Ze worden hierop geattendeerd door een lichtsignaal of een trilkussen. De gebruikersvriendelijke software is uniek en specifiek geschreven naar de wensen van deze doelgroep. Dit systeem geeft een compleet nieuwe dimensie aan “zorg op afstand”.

Meerwaarde
De Gelderhorst is een prachtig en bijzonder project. Met het Video Intercom Systeem biedt Inter Visual Systems een uitgelezen mogelijkheid om de communicatie tussen doven onderling en de buitenwereld te vergroten! Doordat de gebruikers van de VIS-post niet fysiek bij elkaar hoeven te zijn om te kunnen communiceren, kunnen de bewoners veel vaker contact leggen met hun sociale netwerk dan voorheen. Andersom kan een verpleegster heel eenvoudig een extra reminder sturen voor bijvoorbeeld het innemen van de medicatie. Voor de oudere doven betekent dit dat zij langer zelfstandig kunnen wonen. Dankzij de mogelijkheden om een alarm waar te nemen ofwel zelf alarm te slaan, draagt de VIS-post enorm bij aan het gevoel van veiligheid dat men heeft. Kortom, een win-win-situatie!
 

Wij helpen u graag verder!

Wilco Venselaar
Account Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Wilco Venselaar
Account Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Wilco »