NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Gemeente Bunschoten

Gemeente Bunschoten presenteert draadloos in raadsvergaderingenOpdracht
Gemeente Bunschoten is een gemeente in de provincie Utrecht en telt 20.547 inwoners. In het Gemeentehuis, waar o.a. Burgemeester en Wethouders zijn gevestigd, is in samenwerking met Inter Visual Systems de audiovisuele installatie van de raadszaal vernieuwd. Deze is voorzien van de modernste discussie- en visualisatiesystemen.

Gebouwenbeheerder bij Gemeente Bunschoten is Roel Meurs. Hij licht het project toe: “Het belangrijkste was de vervanging van het discussiesysteem. Voorheen was er een bekabeld systeem en we hadden als voorwaarde gesteld dat we naar een draadloze werkwijze wilde overstappen. Daarmee kunnen we het systeem, maar ook de raadszaal flexibel en multifunctioneel inzetten.”

Raadszaal Gemeente BunschotenOplossing
In samenwerking met Inter Visual Systems is er een draadloos discussiesysteem geïntegreerd van het merk Beyer Dynamic. De gebruikte units zorgen niet alleen voor een draadloze signaaloverdracht maar zijn tevens van een accu voorzien waardoor ze volledig draadloos in de ruimte geplaatst kunnen worden.

Daarnaast zijn er in de raadszaal een aantal 60” Full HD LED/LCD displays van Sharp geplaatst. Het delen van content naar deze overzichtschermen gebeurt eveneens draadloos. Hiervoor is gekozen voor Barco’s ClickShare; een oplossing die gebruikers in staat stelt draadloos content, zowel beeld als geluid, te delen van een laptop of mobiel device.

In de vergaderkamers en burgerzaal zijn verder twee 60 inch displays op trolleys geplaatst.

Draadloos beelden delen met Barco ClickShareMeerwaarde
Doordat de systemen grotendeels draadloos zijn uitgevoerd kunnen de ruimtes multifunctioneel gebruikt worden. Roel Meurs licht toe: “In een proefopstelling is met name de geluidskwaliteit van het systeem van Inter Visual Systems positief beoordeeld. Maar ook het gebruiksgemak voor zowel de bode die het systeem bedient als de gebruikers waren van doorslaggevend belang. Nu kunnen de gebruikers vanaf hun iPad of laptop draadloos informatie delen en dit op het scherm tonen en dat werkt perfect.”

Gerard Langenbach, Projectmanager bij Inter Visual Systems en verantwoordelijk voor de implementatie, deelt die mening: “In de pre-installatiefase is nauw samengewerkt met de beheerder(s) van het systeem en bepaald hoe de apparatuur geplaatst ging worden. In de perskamer naast de Raadzaal zijn twee wandmodel racks gemonteerd en van hieruit kan de dienstdoende bode eenvoudig het systeem bedienen terwijl de gebruikers hun aandacht bij de vergadering kunnen houden.”


Terug naar referenties

Wij helpen u graag verder!

Wilco Venselaar
Account Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Wilco Venselaar
Account Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Wilco »