NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Gymnasium Bernrode

Opdracht
De kunstenaars Riebeek en Van ’t Klooster hebben voor Gymnasium Bernrode een sfeerconcept ontwikkeld voor in de aula: Romance, Money & Motorbikes. Dit kunstproject is deels gefinancierd door de Mondriaan Stichting en geeft een portret weer van de leerlingen van Gymnasium Bernrode te Heeswijk-Dinther. Op een interactieve AV-installatie worden korte filmpjes getoond. Het thema hierbij is de keuze die men maakt voor hartstocht (romance), carrière (money) of avontuur (motorbikes). Inter Visual Systems heeft het AV-systeem verzorgd.

Oplossing
De interactieve AV-installatie omvat enerzijds een LCD-display met een intelligente detectiecamera. Zodra deze camera ‘ziet’ dat er iemand voor het display staat, laat de achterliggende software (verzorgd door Secondmove) een bijpassend portretfilmpje verschijnen op het LCD-display. Door de richtinggevoelige luidspreker hoort alleen degene voor het scherm de geluiden die bij de film horen.

Anderzijds bestaat de installatie uit een bijzondere LED wall die op een andere muur is bevestigd met een frame, speciaal op maat gemaakt. Er is creatief gebruik gemaakt van moderne LED-technologie. Om de afmeting van 6m breed en 1m hoog te bewerkstelligen is het scherm opgebouwd uit maar liefst 1500 LED-modules. Op dit scherm worden sfeerimpressies getoond die passen bij het portret op het LCD-display.

Meerwaarde
Inter Visual Systems heeft een adviesrol gespeeld in de keuze voor apparatuur en technologieën. Door het gebruik van losse LED-modules kan met deze mooie techniek een scherm gecreëerd worden in iedere gewenste vorm. Ook kan men naar wens de afstand tussen de modules bepalen en zo een extra dimensie toevoegen aan de getoonde beelden. Uiteraard heeft Inter Visual Systems niet alleen het interactieve AV-systeem geleverd. Er wordt ook voorzien in nazorg, finetuning en onderhoud. Dit kunstwerk zorgt voor levendigheid en animatie in de ontmoetingsplek van de school.

Download de referentiesheet.

Wij helpen u graag verder!

Wilco Venselaar
Account Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Wilco Venselaar
Account Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Wilco »