NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Hunebedcentrum

Opdracht
In het Hunebedcentrum in het Drentse Borger gaat men terug naar de prehistorie. Het museum bevindt zich in een gebied met verscheidene hunebedden, waarvan de grootste er direct naast te vinden is. Binnen wordt het verhaal verteld over deze mysterieuze grafmonumenten en de mensen die ze hebben gebouwd. Het verleden en het heden komen hier samen in de moderne apparatuur en multimedia-inrichting waarmee het leven van toen wordt uitgebeeld. Inter Visual Systems heeft het museum voorzien van specialistische AV-apparatuur.

Oplossing
De moderne audiovisuele apparatuur waarmee het museum is uitgerust maakt een bezoek aan het Hunebedcentrum tot een echte belevenis. Inter Visual Systems heeft AV-systemen geïnstalleerd voor verschillende thema’s waarmee verhalen van vroeger tot leven komen. Eén er van is de tijdmachine die weergegeven wordt door middel van holografische projectie. Hierbij is gebruik gemaakt van interactieve applicaties waarbij het geluid alleen hoorbaar is voor de persoon die er voor staat, dankzij de speciale hypersonische luidsprekers. Ook hebben we een full HD-auditorium ingericht waar men de full HD-film kan bekijken over de historie van hunebedden.


 

Meerwaarde
Het Hunebedcentrum heeft gekozen voor de toepassing van moderne apparatuur en wint hiermee aan entertainmentwaarde voor de toekomst. Verder is alle content – films, presentaties, interactieve spellen – over de verschillende thema’s centraal op een server opgeslagen. Besturingssystemen en software zorgen voor de aansturing van alle audiovisuele elementen in het museum, zowel apparatuur als content. De toegevoegde waarde van deze innovaties heeft zich uitgedrukt in een verachtvoudiging van het aantal bezoekers. Dit heeft mede geleid tot het winnen van de Museumprijs 2008!

Wij helpen u graag verder!

Wilco Venselaar
Account Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Wilco Venselaar
Account Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Wilco »