NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

PolyCast TV-studio in Concertgebouw

Inter Visual Systems heeft de technische inrichting verzorgd van de nieuwe TV studio, gevestigd in het Concertgebouw te Amsterdam. Vanuit deze studio, eigendom van PolyCast Productions, worden HD opnames gemaakt van de concerten met 6 op afstand bediende boxcamera’s. Deze opdracht van PolyCast heeft Inter Visual Systems in goede samenwerking met Panasonic en Canon gerealiseerd.

PolyCast TV-studio 12 in ConcertgebouwHigh-end HD studio in een klassieke omgeving
De PolyCast studio is gehuisvest in Studio 12 in het Concertgebouw. De state-of-the-art studio is geschikt voor het maken van hoogwaardige Blu-Ray en HD producties, evenals webcasts en narrowcasts. “Een high-end oplossing bouwen binnen de grenzen die een historische omgeving als het Concertgebouw met zich meebrengt, was een mooie uitdaging,” vertelt Barteld Dalhuisen. Als Projectmanager bij Inter Visual Systems is hij vanaf de eerste pilot met verschillende aanbieders bij het project betrokken. Na een succesvolle testweek is gekozen voor de remote controlled camera’s en stille pan/tilt koppen van Panasonic, in combinatie met sterke Canon lenzen. De volledige systeemintegratie, bedieningsinterface en infrastructuur zijn gerealiseerd door systeemintegrator Inter Visual Systems.

Boxcamera Grote Zaal van het ConcertgebouwIntuïtieve camerabediening op afstand via IP
De opnames worden gemaakt met een zestal compacte Panasonic AW-HC1800 HD boxcamera’s, die zowel in de Grote Zaal, de Kleine Zaal als de Spiegelzaal kunnen worden ingezet. Dalhuisen: “Vanaf drie remote camera operator plekken in de studio worden de camera’s bediend. We hebben gezorgd voor een IP-glasvezelverbinding, waarover alle stuursignalen lopen vanuit de studio naar de concertzaal. De bedieningsinterface hebben we geschreven op basis van AMX software.” Verder zijn in de studio de regiewerkplek en een shadingspositie ingericht.

Concert in Grote Zaal van het Concertgebouw te AmsterdamIn de studio of op locatie
De studio-inrichting is tegelijkertijd een volledig mobiele set, die gebaseerd is op glasvezelverbindingen en daardoor overal en snel aan te sluiten. Hoewel het Concertgebouw de thuisbasis vormt, zal de set ook ingezet worden in andere zalen, zoals De Doelen in Rotterdam.

De laatste maanden is de studio al meerdere keren gebruikt voor opnames van concerten. Op vrijdag 30 maart werd een absoluut hoogtepunt bereikt met een live uitzending van een Mattheüs Passion vanuit het Concertgebouw naar 5 miljoen kijkers in meer dan 40 landen!

Over PolyCast
PolyCast Productions is een partnership tussen het Baarnse audiobedrijf Polyhymnia en
Castus culture*music*media uit Soest. Een krachtige combinatie waarin jarenlange ervaring op het gebied van audio-opnames van klassieke muziek samenkomt met mediaproductie specifiek voor de cultuursector. Het bedrijf heeft een vijfjarig contract met het Concertgebouw en zal met de studio een belangrijke rol vervullen in de toekomstige mediaplannen van het Concertgebouw en het ConcertgebouwOrkest. www.polycast.nl

Lees hier de publicatie in AV & Entertainment 'Full HD studio Concertgebouw Amsterdam'

Bekijk de video 'The new in-house PolyCast Studio 12':

Terug naar Referenties Presentation Systems

 

Wij helpen u graag verder!

Wilco Venselaar
Account Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Wilco Venselaar
Account Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Wilco »