NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Referentie RTV Katwijk

Logo RTV KatwijkOpdracht
RTV Katwijk is een actieve lokale omroep, die de inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg van lokaal en provinciaal nieuws voorziet. In de studio en op locatie worden allerlei radio- en tv-programma’s gemaakt op het gebied van nieuws, actualiteiten, politiek en infotainment.
Inter Visual Systems heeft een complete full HD tapeless workflow geleverd aan de omroep. De regieruimte is opnieuw ingericht inclusief archivering en playout, de camerasystemen zijn vervangen en de apparatuur in de reportagewagen is compleet vernieuwd.

Oplossing
De kern van de oplossing is file based registratie, een centraal archief van 10 Tb en koppeling met Grassvalley Edius voor montage vanuit het archief. Voor het schakelen van beelden is gekozen voor de softwarematige Broadcast Pix HD mixer, o.a. om zijn extra functionaliteiten zoals On board Harris Inscriber graphics, opslag van clips gekoppeld met iCWS, multiview en macro’s. De HD playout heeft een naadloze overgang naar de kabelkrant en is er een koppeling aangebracht naar de digitale kabelprovider. Verder wordt er gewerkt met vier JVC GY-HM790 ENG/studio camera’s.

RTV Katwijk - RegieruimteRTV Katwijk - iCWS archief en beheerRTV Katwijk - reportagewagen live registratieRTV Katwijk - 19 inch kast, backbone tapeless workflow

Meerwaarde
Met de nieuwe faciliteiten is RTV Katwijk in staat om de kwaliteit van haar uitzendingen naar een hoger niveau te tillen. De wens om het gehele systeem te updaten naar 16:9 en high definition is vervuld. Deze standaard vraagt om opslag op memory cards, oftewel tapeloos werken. Alle beelden worden vervolgens digitaal gearchiveerd in het centrale archief. iCWS zorgt voor een eenvoudige vindbaarheid van bestanden, bovendien maakt de webtoegang een flexibele werkwijze mogelijk. www.rtvkatwijk.nl


Terug naar Referenties Presentation Systems

Wij helpen u graag verder!

Wilco Venselaar
Account Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Wilco Venselaar
Account Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Wilco »