NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Referentie Theater Orpheus

In het centrum van Apeldoorn is één van de vijf grootste theaters van Nederland gevestigd: Theater Orpheus. Met drie theaterzalen, diverse ruime foyers, een aantal congreszalen, een eigen restaurant en een naastgelegen parkeergarage is Theater Orpheus een theater en congreslocatie met allure.

Liza Westendorp, verantwoordelijk voor Marketing & Communicatie bij Theater Orpheus, legt uit waarom Theater Orpheus tegenwoordig een narrowcasting systeem inzet om haar bezoekers te informeren: “Voorheen hadden we geen digitale bewegwijzering. Bij de parkeergarage, waar de meeste mensen hun auto parkeren, stond bijvoorbeeld een A0-bord, waarvoor onze portiers elke dag een poster uitdraaiden. Binnen werkten we onder andere met A4-bordjes. Die werkwijze paste niet langer bij onze positie als vooraanstaand theater- en congrescentrum. Daarom hebben we samen met Inter Visual Systems een compleet narrowcasting systeem geïmplementeerd.”

Oplossing
In samenwerking met LG zijn op diverse locaties een aantal Full HD LCD-displays geplaatst, waarbij de flexibele inrichting van elke ruimte een aandachtspunt was. Maar ook de architectonische richtlijnen dienden gerespecteerd te worden. Om die reden zijn diverse LG 42” Full HD LED-displays op een mobiele, verrijdbare voet geplaatst. Voor maximale flexibiliteit wordt de informatie die weergegeven moet worden via WiFi naar deze displays verzonden. Zo kunnen zowel de displays als de ruimtes afhankelijk van de behoefte ingezet worden. Verder zijn in de foyer en bij de entrees van de verschillende zalen ook diverse permanente 42” Full HD LED-displays afwisselend in portrait of landscape geplaatst.Niet alleen binnen, maar ook buiten worden bezoekers direct bij aankomst middels dynamische bewegwijzering naar de juiste ingang of zaal verwezen: Buiten zijn langs de wandelpaden chique, weersbestendige vitrines geplaatst met daarin 42” displays met de LG transflective technologie. Deze technologie laat direct invallend (zon)licht binnen en zet dit om waardoor de “backlight unit” hiermee wordt versterkt. Met de hogere lichtopbrengst is op het display de route naar de ingang, de voorstelling of het juiste congres zelfs overdag bij helder weer goed leesbaar.

Tot slot hangt op de gevel een 2 x 2 LCD video wall van 55” LG displays met een super narrow bezel en bij de entree worden de gasten niet alleen verwelkomt door de portier, maar tevens door een welkomstboodschap die wordt weergegeven op een 55” LG display.


“Het was eigenlijk zo makkelijk dat we het al vrij snel onder de knie hadden.”
Liza Westendorp - Theater Orpheus

 

Meerwaarde
Als voornaamste gebruiker van het systeem is Liza Westendorp nauw betrokken bij de inzet van het systeem en het inplannen van de content. “We hadden de displays nodig voor twee doelen, primair voor bewegwijzering en secundair voor marketingcommunicatie. De bepaling van de locatie van de schermen was dan ook een belangrijke fase, waarin we samen met Inter Visual Systems hebben gekeken naar de optimale displayposities voor de verscheidene doeleinden. Inmiddels gebruiken we het narrowcasting systeem voor bewegwijzering, zaalaanduiding én promotiedoeleinden. Zo krijgen al onze bezoekers iets te zien van de narrowcasting.”

De content wordt gedistribueerd via de PADS digital signage oplossing van NDS. Dit betekent dat content eenvoudig aangepast en ingepland kan worden, direct vanaf de werkplek van de gebruiker. Bovendien wordt alle gewenste content weergegeven in een optimale beeldkwaliteit, ziet ook Liza. “Ik heb samen met een collega één ochtend training gehad. Het was eigenlijk zo makkelijk dat we het al vrij snel onder de knie hadden. Ook onze eventmanagers, die hier in de avonden zijn, weten hoe ze een presentatie moeten wijzigen, verwijderen of invoeren. Zo is de informatie altijd actueel.”

Partners van Inter Visual Systems tijdens dit project: LG, NDS.

Wij helpen u graag verder!

Wilco Venselaar
Account Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Wilco Venselaar
Account Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Wilco »