NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Video Conference voor R&D

Met de R&D-afdeling op het hoofdkantoor in Nederland, Productie in Hong Kong en de twee belangrijkste verkoopkantoren in Engeland en Spanje wordt er in een internationaal productiebedrijf veel gereisd. De alom bekende uitdaging is de continue afstemming van nieuw ontworpen producten met de optimalisatie van het productieproces. Daarbij heeft men te maken met grote cultuurverschillen, die vaak ongemerkt leiden tot misverstanden, ontwerpfouten of onnodig productieverlies. Video conference kan hierin een waardevolle bijdrage leveren.

“Door besparingen in reiskosten en reductie van productiefouten
heeft video conference ons veel meer opgeleverd dan dat het gekost heeft.”

Opdracht

  • verkorten van time-to-market (snellere doorlooptijd) vanaf buitenlandse productielocatie
  • sneller genereren van inkomsten uit nieuwe producten
  • verlagen van ontwikkelkosten door foutreductie
  • verbeteren van de balans werk-privé en reduceren van de reis- en verblijfkosten van R&D-personeel


Oplossing
De beste manier van afstemming is persoonlijk contact. Via video conference kan dit eenvoudiger en beter worden gerealiseerd. Als aanvulling op enkele fysieke bezoeken per jaar worden tijdens diverse video conference calls meerdere locaties betrokken. Zo ontstaan er Multipoint video conference calls.
Quality Control en R&D kunnen zodoende vanuit het hoofdkantoor overleggen met Productie in Hong Kong. Hong Kong beschikt hierbij over een verrijdbare camera, waarmee nulseries en proefmodellen van producten goed in beeld gebracht kunnen worden.

Meerwaarde
Het bedrijf bespaart niet alleen reis- en verblijfkosten en tijd. Doordat je elkaar kunt zien, wordt het overleg efficiënter. De lichaamstaal en expressie van buitenlandse collega’s geven direct aan of dat wat je zegt goed wordt ontvangen. Hierdoor wordt het aantal fouten gereduceerd, waardoor minder proefmodellen of ontwikkeltijd benodigd is.
De beeldkwaliteit is daarbij inmiddels zo goed, dat proefmodellen of beta-versies ook direct via video conference getoond en beoordeeld kunnen worden. Met het verkorten van de doorlooptijd – doordat producten veel minder vaak verscheept hoeven te worden – wordt de time-to-market van nieuwe producten met weken verkort. De producten genereren dus nog sneller inkomsten dan voorheen.

Meer weten?
Wilt u meer weten van het bouwen van een business case en de voordelen van AV-oplossingen zoals video conference?  Neem dan contact (026-3196969) met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Wij helpen u graag verder!

Wilco Venselaar
Account Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel

Wij helpen u graag verder!

Wilco Venselaar
Account Manager
Bel: 026-3196969

Bekijk LinkedIn profiel Neem contact op met Wilco »