NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Mobiele Commando Units

Om snel te kunnen handelen bij het bestrijden van grootschalige incidenten, bij de coördinatie van evenementen en bij oefeningen wordt door Politie, Defensie en Veiligheidsregio’s steeds vaker gebruik gemaakt van Mobiele Commando Units (MCU). Om snel en effectief te kunnen overleggen tussen leidinggevenden van verschillende hulpdiensten is een MCU naast vergaderfaciliteiten, voorzien van de modernste verbindings- en communicatietechnologieën. Door realtime over relevante informatie te kunnen beschikken, krijgen leidinggevenden een betere common operational picture (COP). Hierdoor kunnen zij sneller en effectiever beslissingen nemen.

Inzet Mobiele Commando Units
Bij grote multidisciplinaire incidenten wordt de unit geplaatst op de plaats van het incident. Van hieruit sturen de operationeel leidinggevenden van de betrokken hulpdiensten de mensen in het veld aan. Doordat een MCU een voertuig is dat prio 1 mag rijden, is het voertuig zeer snel op locatie en operationeel inzetbaar. Integrale coördinatie van het incident kan direct beginnen, waardoor geen essentiële tijd verloren gaat.

Visualisatie
Op de beeldschermen in de MCU kan alle relevante informatie omtrent het incident of evenement aan de leden van het Commando Plaats Incident (CoPI) weergegeven worden. Individuele CoPI-leden kunnen vanaf hun laptop of mobile device beelden eenvoudig op één van de grotere schermen zetten, zodat iedereen kan meekijken. Het is tevens mogelijk om beelden via het 3G/4G netwerk, de satelliet of beelden vanaf de incident locatie in de MCU te tonen. Via de MCU kan informatie worden doorgestuurd naar de meldkamer.

Verbindingen
Om communicatie tussen de verschillende hulpdiensten te allen tijde te borgen en voor het verzenden en ontvangen van data vanaf het CoPI is een gegarandeerde netwerkverbinding een must. Hiervoor wordt een MCU voorzien van verschillende verbindingsmiddelen (LAN, 3G/4G, Wifi, satelliet), waartussen automatisch kan worden geschakeld.

Inter Visual Systems ontwikkelt Mobiele Commando Units in samenwerking met haar ervaren carrosseriebouw partners. De MCU’s worden speciaal ingericht als mobiele vergader- en werkruimtes, die binnen enkele minuten operationeel kunnen zijn.

De inrichting en apparatuur van de Mobiele Commando Unit is altijd klantspecifiek. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Wij helpen u graag verder!

Fabian Prick
Senior Account Manager
Bel: 026-3196969

Wij helpen u graag verder!

Fabian Prick
Senior Account Manager
Bel: 026-3196969 Neem contact op met Fabian »