NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Referentie DLOC Nationale Politie

Videovoertuig Nationale PolitieInter Visual Systems heeft een videowagen gebouwd voor de Nationale Politie in samenwerking met Veth Carrosseriefabriek, voor het efficiënt leveren van actuele videobeelden. De opdrachtgever is de Dienst Landelijk Operationeel Centrum (DLOC), die de audiovisuele ondersteuning verzorgt bij de activiteiten van de Nationale Politie.  "Wij leggen vast wat er achter het rood-witte lint gebeurt," aldus Bert van Dijk, Coördinator DLOC.

 

 


Efficiënte, actuele beeldinformatie
Bert signaleerde een groeiende behoefte aan snelle inzetbaarheid bij calamiteiten, meer doen met minder mensen en direct beeld beschikbaar hebben. De wensen zijn vertaald in het nieuwe videovoertuig, waarmee 1 persoon vanaf aankomst op een locatie binnen 15 minuten live camerabeelden aanlevert in de politiemeldkamer. Dit compacte videovoertuig kan door 1 persoon bediend worden. Bij aankomst op locatie wordt de camera op het dak bevestigd en alles opgestart. Via de ingebouwde satellietverbinding zijn de overzichtsbeelden direct zichtbaar in de politiemeldkamer. Vervolgens kan dezelfde persoon met een schoudercamera het veld in om ook van dichtbij beelden te maken. Deze worden via een draadloze verbinding naar de bus gestuurd en zo op het landelijke videonetwerk van de politie aangeboden.

 

  Videovoertuig Nationale Politie interieur Videovoertuig Nationale Politie achterzijde Videovoertuig Nationale Politie

 

Naar verwachting zal de videowagen tweemaal per week worden ingezet: stand-alone of in combinatie met de semi-permanente units. “Maar”, rondt Bert af, “dit zou zo maar meer kunnen zijn door de flexibele inzetbaarheid.”

 

Lees het gehele interview met Bert van Dijk, Coördinator DLOC bij de Nationale Politie.

 

Terug naar Referenties

Wij helpen u graag verder!

Fabian Prick
Senior Account Manager
Bel: 026-3196969

Wij helpen u graag verder!

Fabian Prick
Senior Account Manager
Bel: 026-3196969 Neem contact op met Fabian »