NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Observatiewagen Politie Eenheid Rotterdam

De nieuwe videowagen van Eenheid Rotterdam wordt gedemonstreerd.Politie Eenheid Rotterdam beschikt over de meest geavanceerde observatiewagen in Nederland. ‘De Voetbal eenheid’ binnen de Eenheid zet het voertuig actief in voor observatie tijdens voetbalwedstrijden en evenementen. Daarnaast wordt het gebruikt voor reconstructies van ongevallen of delicten om alle feiten boven water te krijgen. Inter Visual Systems heeft samen met Carrosseriefabriek Veth de wensen van Eenheid Rotterdam gerealiseerd. De camera's zijn geleverd door VSS Nederland. Eind februari is de afronding van het project gevierd met een officiële ingebruikname.

 

Techniek & Tactiek
Vanuit de kennis op het gebied van inrichting van broadcast videowagens (OB-vans) en het eerder gebouwde videovoertuig voor de Landelijke Eenheid (voormalig KLPD) is men de samenwerking aangegaan met Inter Visual Systems om tot een concreet concept te komen voor deze nieuwe observatiewagen. Naar eigen zeggen heeft de Politie Eenheid Rotterdam “een pareltje toegevoegd aan het wagenpark. Het is het neusje van de zalm: niet alleen qua techniek, maar ook tactisch gezien.” Sinds de oplevering wordt de wagen succesvol ingezet.

Observatiewagen Politie Eenheid Rotterdam
 
 
 
Alles in beeld
Barteld Dalhuisen, projectmanager bij Inter Visual Systems, blikt terug: “Het leuke aan het project was het sparren met de klant en het carrosseriebedrijf over de mogelijke oplossingen.” In totaal zijn er zeven camera’s op de wagen gemonteerd: twee remote controlled camera’s met zoomlens waarvan 1 op een mast; vier CCTV camera’s voor zicht rondom de wagen en een mobiele camera met digitale link. “Het is heel bijzonder om te zien hoe ver je kunt inzoomen met de High Definition CCTV remote camera’s en elk detail kunt zien.”
 

Satellietzender, remote controlled camera op mast, etc.

 

Opnemen en streamen naar de meldkamer
De camerabeelden, die het team maakt bij het voetbalstadion of op een plaats delict, worden opgenomen met iCWS (Inter Content Workflow System). In het geval van de observatiewagen is dit modulaire opslagsysteem opgebouwd uit vier servers, die 8 kanalen full HD kunnen opnemen gedurende 24 uur.
Het verzenden (streamen) van de HD beelden kan op twee manieren, via het 3G/4G netwerk en via een satelliet uplink mogelijkheid over het internet. Inmiddels heeft Inter Visual Systems de ontvangende kant in de politiemeldkamer in Rotterdam geïnstalleerd, zodat men daar live kan meekijken wanneer er calamiteiten zijn.

 

Lees meer over de camera's op de website van VSS Nederland.

Terug naar Referenties

Wij helpen u graag verder!

Fabian Prick
Senior Account Manager
Bel: 026-3196969

Wij helpen u graag verder!

Fabian Prick
Senior Account Manager
Bel: 026-3196969 Neem contact op met Fabian »