NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

AV-inrichting Innovation eXperience Room Politieacademie

Bij de Politieacademie in Apeldoorn, het Kennis- en Innovatiecentrum van de Nationale Politie, heeft Inter Visual Systems de Innovation eXperience Room (The iX) ingericht. The iX is in het leven geroepen om studenten en professionals kennis te kunnen laten maken met de nieuwste technologieën en deze zelf te laten beleven. De ruimte is dan ook voorzien van moderne, state of the art audiovisuele apparatuur en wordt naast modern klaslokaal ook ingezet als presentatieruimte en Operational fieldlab Sensing.

Politieacademie iX

The iX – Operational fieldlab Sensing
Studenten en professionals leren in The iX hoe zij real time data uitwisselen, verzamelen en analyseren met behulp van de nieuwste technologieën. Voor de visualisatie hiervan wordt gebruik gemaakt van een touch table, een videowall en projectie op glas. Tevens ligt er een glasvezelverbinding om snelle verbinding en optimale streaming mogelijk te maken.

Op de verrijdbare 70” CTouch touch table, waarvan het display zowel plat als staand kan functioneren, kunnen snel beelden (PowerPoint presentaties, kaarten en plattegronden) van uiteenlopende bronnen (mobile devices, bodycams, social media, sensoren, etc.) worden getoond. Ook kunnen beelden in- en uitgezoomd worden. Deze touch table vormt het centrale punt van the iX, zodat iedereen er om heen kan staan om snel te overleggen.

Beelden van de touch table kunnen ook vergroot weergegeven worden op de videowall en op de glaswand van The iX middels projectie. Met een afmeting van 4m x 1,5m neemt de videowall een prominente plaats in in The iX. Met behulp van een short throw projector met lasertechniek kunnen beelden geprojecteerd en ook bediend worden op een glazen wand met interactieve doorzichtige touch folie. Met een draadloze touch controller selecteert de gebruiker eenvoudig de bronnen die gevisualiseerd moeten worden op de uiteenlopende presentatieschermen.

Inter Visual Systems heeft naast de audiovisuele inrichting van The iX ook een videowall geplaatst in het Atrium en het beeld en geluid vanuit de congreszaal gekoppeld op het visualisatiesysteem.

Atrium
In het Atrium, de voormalige binnenplaats en het hart van het complex, is een grote videowall (4,2m x 1,2m) opgehangen. Op deze videowall worden filmpjes, actuele informatie van social media en het nieuws getoond. Ook kunnen tijdens grote bijeenkomsten live videobeelden vanuit de congreszaal direct doorgestuurd worden naar de videowall in het Atrium.

Politieacademie Atrium Politieacademie iX

Visualisatienetwerk
Het hart van de audiovisuele oplossing van The iX, is het visualisatienetwerk, waarbij alle aangesloten systemen worden gekoppeld op het netwerk en daardoor op iedere locatie binnen (en zelfs buiten) de Politieacademie gevisualiseerd kunnen worden. Dit biedt nu en in de toekomst maximale flexibiliteit en schaalbaarheid.

Met de innovatieve audiovisuele inrichting van The iX en het Atrium onderstreept de Politieacademie haar onderwijs- en kennisfunctie binnen het politievak. 

Ga naar referenties

Wij helpen u graag verder!

Fabian Prick
Senior Account Manager
Bel: 026-3196969

Wij helpen u graag verder!

Fabian Prick
Senior Account Manager
Bel: 026-3196969 Neem contact op met Fabian »