NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

COFDM verbindingen

COFDM verbindingen worden ingezet in situaties waar adhoc een tijdelijk, lokaal draadloos netwerk gerealiseerd moet worden en waar (netwerk)vertraging tot een absoluut minimum moet worden beperkt. Bijvoorbeeld bij interventies. COFDM maakt gebruik van reflecties op gebouwen, waardoor verbindingen ook intact blijven onder moeilijke omstandigheden. Line of sight (zichtverbinding) is dan ook niet nodig. Deze techniek is ook geschikt voor bodyworn doeleinden. Voor het gebruik van COFDM  netwerkverbindingen is relatief weinig kennis van de gebruiker vereist.

Inter Visual Systems biedt twee type COFDM verbindingen aan:

  • Conventioneel
    Hierbij wordt een SD/HD videosignaal aangeboden aan de COFDM zender, het videosignaal wordt vervolgens draadloos, met minimale vertraging doorgestuurd naar de ontvanger. In de ontvanger wordt de draadloze verbinding omgezet naar een SD/HD videosignaal.
     
  • IP Mesh COFDM
    Bij IP Mesh COFDM zijn er geen zender/ontvangers, maar nodes. Nodes zijn in staat om simultaan zowel data te zenden als te ontvangen en vormen samen met andere nodes binnen het bereik, automatisch een datanetwerk. Ten opzichte van conventionele COFDM is communicatie tussen alle nodes bidirectioneel. Hierbij wordt geen videosignaal, maar IP data aan een node aangeboden. De IP data wordt automatisch door de nodes, via de meest efficiënte en kortste weg, naar het ontvangstpunt verstuurd. Indien de afstand tussen twee nodes te groot is, kan de verbinding via een tussenliggende node “hoppen”/worden verstuurd. Het systeem kiest automatisch een alternatieve route, indien één van de nodes uitvalt of zich verplaatst.


IP Mesh COFDM wordt veel gebruikt in mobiele toepassingen waarbij meerdere zenders/ontvangers samen een beveiligd lokaal netwerk vormen. De gebruiker hoeft niks in te stellen; hij/zij heeft altijd verbinding zolang er een node binnen bereik is van de rest van het IP Mesh COFDM netwerk. Hierdoor wordt een zeer stabiel netwerk dat over grote afstanden kan functioneren gecreëerd. Het nadeel is echter dat er slechts beperkte datacapaciteit beschikbaar is.

Wij helpen u graag verder!

Fabian Prick
Senior Account Manager
Bel: 026-3196969

Wij helpen u graag verder!

Fabian Prick
Senior Account Manager
Bel: 026-3196969 Neem contact op met Fabian »